Мировић: Подршка развоју хранитељства у АП Војводини

Поводом пет година од оснивања Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад чији је оснивач Покрајинска влада, председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас ту установу социјалне заштите у Сремској Каменици и одржао радни састанак са руководством.
f
Фото: Покрајинска влада

„Петогодишњица рада овог Центра била је прилика да посетимо ову установу и подржимо је у програмима које развија у важној области заштите деце и омладине без адекватног родитељског старања“, рекао је председник Мировић.

Он је додао да ће се до краја године отворити још један овакав центар у Суботици, чиме ће се, како је рекао, заокружити институционална подршка пре свега хранитељским породицама и деци без адекватног родитељског старања.

Председник Мировић најавио је и изградњу новог објекта у Новом Саду, где ће бити смештен Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад.

„Подржао сам идеју оснивања удружења хранитељских породица Војводине, које ће у будућности имати подршку свих покрајинских установа из ове области“, изјавио је председник Покрајинске владе.

Он је истакао да је социјална заштита веома одговорна област у којој не може и не сме бити грешке.

„У Србији се тренутно налази око 6.000 деце у систему социјалне заштите, а на територији АП Војводине око 3.000 деце“, нагласио је председник Мировић.

Директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад Ивана Копривица изјавила је да се данас обележава мали јубилеј ове установе и отварање нових просторија.

„Центар је основан ради пружања услуга процене и саветовања будућих хранитеља и усвојитеља у циљу заштите деце и омладине без родитељског старања и прва је установа овог типа у АП Војводини“, истакла је директорица Копривица.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести