Мировић: За опремање РТВ-а обезбеђено још 534 милиона динара

„Покрајинска влада издвојила је 534 милиона динара за финансирање пројекта ’Наставак техничко-технолошког опремања нове зграде Јавне медијске установе РТВ – фаза 2΄, чијом реализацијом ће бити створени услови да део запослених, који је и даље у старој, неусловној згради, пређе у нову зграду. На тај начин ћемо комплетирати целину и обезбедити много боље услове за све редакције и довршити овај важан посао, који смо започели 2017. године“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас након потписивања Уговора о преносу средстава.
2
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

За непуне две године смо заједно са Владом Републике Србије док је на њеном челу био Александар Вучић, успели да направимо овај објекат и оснажимо јавни медијски сервис Војводине, који има изузетну улогу у информисању грађана, производњи програма и у другим областима попут образовања и културе, али и у производњи програма на мањинским језицима, истакао је председник Мировић.

Мировић подсетио је на то да је био на челу Одбора за изградњу нове зграде РТВ-а, која је срушена у НАТО бомбардовању 1999. године.

„Овој инвестицији дајем и лични печат јер сам управо овде радио као хонорарни сарадник 1989. и 1990. године. Остала је и лична обавеза која ће на овај начин бити у потпуности враћена као дуг онима који су заједно са мном овде радили, а више нису међу нама, али и свима другима који су у минулим деценијама изгарали и стварали да би Радио-телевизија Војводине данас у овим условима, много бољим него раније, могла да егзистира“, рекао је председник Мировић и оценио да ће реализацијом ове инвестиције запослени бити много задовољнији.

Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Овај уговор омогућиће комплетно опремање Студија 1 и Студија 2 и одговарајућих аудио и видео режија, опремање Њуз деска додатном ИТ опремом и софтверима, опремање дела аудио-видео дата центра, допуну аудио и видео инфраструктуре, систем за емитовање телевизијског програма у ХД технологији за оба телевизијска канала и централизовани систем за припрему, производњу, извођење, дистрибуцију и архивирање информативног програма.

Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Уговор су потписали покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и в.д. директор ЈМУ РТВ Јожеф Kлем.

„Захвални смо Покрајинској влади на издвојеним средствима којима ћемо опремити два информативна студија и створити много боље услове за рад запослених, као и за производњу бољег, квалитетнијег и садржајнијег програма“, изјавио је директор Клем и додао да очекује да ће опремање бити завршено у наредних шест до девет месеци“, изјавио је директор Клем.

Фото: Дневник/ Р. Хаџић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести