Мустафа: Нема новог писма, вест је из јануара 

БЕОГРАД: Нема новог писма о захтеву албанских партија с југа Србије да учествују у завршници Бриселског дијалога, казао је Рагми Мустафа, председник Националног савета Албанаца (НСА) у изјави за Бујановачке и тиме потврдио да председник Бујановца Шаип Камбери, народни посланик Фатмир Хасани и он нису поново писали Могеринијевој и Тачију.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Како каже, београдски медији су 2. маја поновили информацију од пре четири месеца. 

Велики број београдски медија, наиме, а међу њима и Танјуг, објавио је данас вест Бујановачких од 9. јануара о писму којим су још тада тројица албанских лидера у Србији од шефице европске дипломатије Федерике Могерини и Хашима Тачија захтевали да се Прешевска долина укључи у завршну фазу Бриселског дијалога.

Вест су у четвртак (дакле данас, 2. мај 2019.) најпре објавили српски медији - Фонет, РТС, Недељник, Спутњик и многи други, да би је потом пренела и приштинска Коха. 

Реч је, међутим, о писму од пре четири месеца, а Рагми Мустафа је прокоментарисао да је реч о “намерном дизању тензија у критично време пред доношење важних одлука”.

Припајање тзв. Прешевске долине, међутим, није данас само тема “старе вести”, већ и, готово стална, тема приштинских политичара.

Хашим Тачи је данас поновио, у интервјуу за РСЕ, да је тражио у Берлину припајање те три општине Косову.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести