Одбор: Гојковић може да обавља и другу функцију

БЕОГРАД: Административни одбор дао је данас позитивно мишљење да председница парламента Маја Гојковић обавља и функцију председнице Управног одбора Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност, на коју је именовала Влада Србије.
Maja Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Док су чланови одбора из владајуће коалиције на седници одбора оценили да је то решење у складу са законом и да Гојковић има менаџерске способности које је доказала на више функција које је обављала до сада, опозиција, која је гласала против такве одлуке, тврди да је реч о сукобу интереса и да Гојковић нема потребну стручност за тај посао.

“Маја Гојковић испуњава апсолутно испуњава све законом прописане услове, и није тачно да се овде крши закон. Коначну одлуку доноси Агенција за борбу против корупције. Било би добро да сви будемо поштени једни према другима”, каже председник Административног одбора Александар Мартиновић из СНС.

Одговарајући на замерке представника ДС, СДС и Д ЈБ, Мартиновић је рекао да је Гојковић дипломирани правник, да се бавила адвокатуром, те да бити председник управног одбора не значи бавити се ускостручним пословима, или нуклеарном енергијом, већ је реч о менаџерској функцији.

Подсетио је да је у време власти ДС председник УО Клиничког центра Војводине био Душан Елезовић, по струци конобар, те упитао какве везе има конобарисање са лечењем.

Додао је да је Елезовић потом био у Управном одбору Нафтне индустрије Србије, те да знање конобара за то сигурно није довољно, а да је министар за заштиту животне средине био ортопед, мислећи на Оливера Дулића.

Члан одбора из ДС Горан Ћирић рекао је да не спори да је било нелогичних одлука у време када је та странка била на власти, али и да Мартиновић таквим поређењем сам каже и да је одлука у вези са Мајом Гојковић нелогична.

Ненад Константиновић из СДС је рекао да верује да је мотив Гојковићеве за прихватање те функције хонорар који ће имати, а Владимир Орлић из СНС реаговао опаском да они којима је мотив новац не треба да мисле да се тако и други понашају.

Бранка Стаменковић из Д ЈБ и Александра Јерков из ДС су инсистирале на томе да се Гојковић не разуме у делатност Агенције, а Орлић их је упутио на правилник и опис послова председника УО, који се своди на организационе и менаџерске послове.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести