ОГЛАСИО СЕ СРБИН КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН НА ЈАРИЊУ Испитивали су ме три сата, није ми било свеједно

Порески инспектор из Чачка, Славиша Недељковић (59), који је јуче пре подне ухапшен на пункту Јариње, пуштен је синоћ на слободу. Како тврди саслушавали су га више од три сата, и ако су само сат времена након хапшења схватили да су погрешили.
1
Фото: Youtube/Printscreen/AlJazeeraBalkans

- Ухапшен сам данас око 10.30 на прелазу Јариње, извели ме из аута и тражили да им предам личну карту. Са лисицама на рукама су ме спровели до Косовске Митровице, одакле ме специјална јединица „РОСУ“ спровела у тужилаштво у Приштину – прича Славиша вечерас непосредно пошто је са сином и братанцем у повратку прешао административни прелаз у Јарињу.

Подсећамо, он је данас са супругом Горданом кренуо у село Гојбуље у близини Вучитрна, како би посетили родитеље и родбину његове супруге који тамо живе.

- Приликом привођења на самом пункту у Јарињу су ми реклаи да ме приводе због ненакве неплаћене казне, међутим, већ када су ме довели у Митровицу рекли су ми да ми се на терет ставља наводни ратни злочин почињен на подручју Вучитрна. Непосредно пре одвођења у Приштину, ја сам у Митровици чуо разговор двојице војника „РОСУ“, један од њих је гледајући у мене рекао на шиптарском „грешка“, међутим ипак су ме спровели до њиховог тужилаштва – прича Славиша који иначе одлично говори и разуме албански језик.

Фото: Курир Д.Ч.

- Само саслушање у Приштини је трајало више од три и по сата, од тога сат и по са адвокатом кога сам добио по службеној дужности, мада је у том дошао и мој кога је ангажовала породица. Саслушавало ме пет људи, постављали су најразличитија питања. Иако знам да нема основа кривици која ми је приписана, уопште ми није било свеједно. На крају су ме пустили. Нико ми није рекао да је у питању грешка – каже Славиша додајући да се захваљује Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије, која је реаговала на прву вест о његовом хапшењу. Он је на слободу пуштен данас у вечерњим сатима.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести