Омеровић свим запосленима честитао Први мај

БЕОГРАД: Повом међународног празника рада, Првог маја, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине Мехо Омеровић је свим запосленима честитао празник и изразио наду да ћемо у периоду који је пред нама вратити истинске вредности радничког покрета, пре свега солидарност и равноправност. 
omerovic.jpg Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Свет рада се променио, али жеља за бољим положајем радника и унапређење њихових права, морају остати стални задатак свих нас уколико желимо да градимо праведно друштво, друштво задовољних радника", истиче се у честитки.Омеровић је додао да се запослени и даље сусрећу са различитим проблемима, као што су мобинг, злоупотреба положаја од стране послодаваца, нарочито када су жене у питању, запослени нису увек адекватно награђени за свој рад. 

"Али највећи проблем је када нема посла. Зато охрабрује чињеница да запосленост расте и све више наших грађана добија шансу да покаже своје професионално знање и искуство, своје радне способности и вештине и да од свог рада обезбеди своју и егзистенцију своје породице", истакао је Омеровић.

Он је додао да у Србији имамо веома вредне и образоване раднике, они су главна покретачка снага нашег економског раста и развоја и верујем да ће се тај квалитет и препознати. 

"Зато изражавам очекивања да ћемо у овој години променити законе из области рада и додатно унапредити права радника, као и да ћемо успети да нађемо равнотежу између рада и капитала, односно да ће економски развој допринети социјалној правди и обезбедити достојанствен рад за све наше грађане", додао је Омеровић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести