Палмер: За Рикера сам чуо из медија

БЕОГРАД: Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер изјавио је да је први пут из новина чуо да би Филип Рикер могао да буде нови шеф преговарачког тима ако дође до промене формата дијалога Београда и Приштине.
Metju Palmer Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Знам само што сам прочитао у новинама, али тад сам први пут за то чуо", рекао је Палмер у интервјуу за ББЦ на српском, који је објављен данас.

Упитан да ли би за решавање косовског проблема могла да се одржи међународна коференција, Палмер је рекао да није сигуран да се дошло до тренутка када је потребна међународна конференција, пошто је почет процес дијалога под руководством ЕУ, који је довео до одређеног напретка.

Палмер је додао и да би Београд и Приштина требало да се врате за преговарачки сто пре одржавања избора у Србији наредне године.

"Избори су у Србији вероватно следећег пролећа и важно је да се преговори наставе пре, јер изборни циклус то отежава", рекао је Палмер.

Он је додао и да треба повући таксе које је Приштина увела на робу из Србије и БиХ.

"Надам се да две стране могу постићи договор о пуној нормализацији и да ће се то десити што пре, али не бих давао неке временске оквире за то. Све зависи, колико ће обе стране бити спремне да наставе тим путем - прво да се врате преговорима, а затим да постигну споразум", истакао је Палмер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести