ПОЦЕПАЛИ СЕ НАРОДЊАЦИ: Мирослав Алексић данас оснива СВОЈУ СТРАНКУ

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке и представници низа градских и општинских одбора напуштају ту странку, потврдио је Алексић за Н1.
1
Фото: Youtube Printscreen

Они ће данас ће на Опленцу донети одлуку о оснивању нове политичке организације чији је радни назив, за сада, Народни покрет Србије.

На данашњем састанку, чланови Народне странке који подржавају Мирослава Алексића разговарају о даљем деловању, а занимљиво је да су позив медијима на тај догађај потписали као Народни покрет Србије.

Подсећамо, сукоб у Народној странци траје већ дуже време и протекле недеље ушао је у завршну фазу, а кулминирао је сменом Алексића са места председника Извршног одбора странке.

После смене Мирослава Алексића са позиције председника Извршног одбора, шеф одборничке групе народњака у Београду Милош Павловић, средином ове недеље, упутио је захтев за повлачење те одлуке, чији је рок истекао у петак.

„Не цепамо странку, дајемо могућност и председнику и председништву да пониште спорне одлуке“, изјавио је тада Милош Павловић.

Јеремићева страна тврди да је до смене дошло у циљу споровођења демократске и транспарентне изборне скупштине, а Алексићева да је циљ да се вештачки прекроји воља чланства.

„Члан страначке Статутарне комисије Милош Павловић обавља „медијску припрему цепања“ Народне странке тврдњама да су одлуке страначких органа донете противно статуту и „давањем рока до сутра“ председнику странке Вуку Јеремићу да те одлуке поништи“, изјавио је трећег августа секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Изборна скупштина Народне странке заказана је за 22. октобар, међутим, сада је јасно да Мирослав Алексић више није у игри за кандидата те партије.

Н1

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести