Алексић: Народна странка тражи да парламент расправља о референдуму

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је та странка предала две иницијативе парламенту, а једна од њих је сазивање посебне седнице Скупштине Србије на којој би се расправљало о одржавању референдума у вези са немачко-француским планом.
Miroslav Aleksić, Narodna stranka  Foto: Tanjug/video
Фото: Мирослав Алексић, Народна странка Фото: Тањуг/видео

Алексић каже да се друга иницијатива тиче прикупљања потписа за одржавање референдума уколико председник парламента одбије да закаже посебну седницу Народне скупштине.

"Ми сматрамо да грађани као апсолутни суверени носиоци власти у Србији морају бити питани, у складу са Уставом, да ли хоће да прихвате план", рекао је Алексић новинарима у Скупштини Србије.

Алексић је рекао да би питање требало да гласи:

Да ли се подржавате прихватање и спровођење предлога споразума о нормализацији односа Косова и Србије тзв. немачко-француског предлога.

Упитан да прокоментарише изјаву министра Радета Басте о увођењу санкција Русији, Алексић је казао да му је "јако занимљиво да коалициони партнери Српске напредне странке већ дуже времена ћуте по питању, не само санкција, већ и споразума".

Алексић каже да Народна странка позива и на ванредне изборе и да се, како је рекао, све странке пре избора изасне ко је за увођење санкција, а ко за европски споразум, а не да се, како каже, једно прича у кампањи, а друго после избора.

"Ми смо и данас на становишту на коме смо били и у изборној кампањи", рекао је Алексић.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести