Поповић: Због насиља над Србима прекинути преговоре са Приштином

БЕОГРАД: Ненад Поповић, министар за иновације и технолоски развој сматра да због наставка насиља над Србима на Косову треба прекинути све преговоре са Приштином и преиспитати досадашње одлуке које су биле резултат спровођења Бриселског споразума. 
popovic, tanjug
Фото: Tanjug

"Данашње хапшење Срба на Косову које су извршиле албанске сепаратистичке власти, очигледно је увод у нови талас насиља над српским народом", оценио је Поповић у саопштењу које је прослеђено медијима. 

Он сматра да због српског одлучног отпора стварању независног Косова и косовске војске, треба очекивати, не само нова хапшења, већ и могуће прогоне, па и убиства, којима су, како каже, теорористи у Приштини који данас воде лажну државу Косово, увек били склони. 

"Ово насилле само потврђује да је сваки даљи дијалог са сепаратистима беспредметан, јер је њихов једини начин разговора насиље", поручује Поповић. 

Он наводи да је реч о нечасним људима, који, како каже једно обећају, а одмах друго ураде. 

"Београд више не треба да трпи понижења Приштине, већ треба да обустави све преговоре са сепаратистима и уз подршку наших међународних партнера усмери сву пажњу на заштиту безбедности Срба на Косову", закључује Поповић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести