Примена родно одговорног буџетирања

Приликом припреме буџета за 2017, десет покрајинских секретаријата применило је елементе родно одговорног буџетирања, речено је на данасњем састанку чланова Покрајинске владе

са представницама Агенције УН за родну равноправост и оснаживање жена у Републици Србији.Тема тог састанка било је родно одговорно буџетирање, а у разговору је истакнуто да Војводина успешно подржава тај процес, који до 2020, како је законом предвиђено, сви буџетски корисници треба  да укључе у своје буџете.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је, посебно значајно, да се у времену које је пред нама, настави са уводењем принципа родно равноправног буџетирања у све институције.Након поменутог састанка, Покрајинска влада је одржала редовну седницу, којом је председавао председник Игор Мировић, на чију иницијативу је донето решење о издвајању 24,3 милиона динара са текуће буџетске резерве.

Реч је о средствима, која ће хитно бити усмерена за  финансирање трошкова завршних радова сале за физичко васпитање Основне школе „Жарко Зрењанин” у Госпођинцима, која стоји незавршена од 2010.

Покрајинска влада усвојила је данас и информацију о уџбеницима на језику и писму националне мањине. У складу са одредбама Закона о уџбеницима, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице испунио је обавезу одобравања уџбеника писаних на језику и писму националне мањине. У извештајном периоду, Секретаријат  је донео укупно 68 решења о одобравању недостајућих уџбеника, писаних на седам језика/говора у употреби у основним и средњим школама на територији АП Војводине.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести