Прислушкивање председника практично државни удар

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да је прислушкивање председника државе и чланова његове породице практично државни удар.
ana brnabic, Tanjug/Nikola Anđić
Фото: Танјуг/Никола Анђић
Брнабић је у интервјуу за "Блиц" казала да не зна ко је прислушкивао председника Александра Вучића, али да је то без сумње неко ко је вршио високу државну функцију јер, како каже, такве капацитете нема нико други.
 
"Надлежни раде свој посао и с нестрпљењем очекујем да добијемо резултате истрага. Неко је злоупотребио државне капацитете у најгору могућу сврху, а то је, ако прислушкујете председника државе и чланове његове породице, практично државни удар'''', навела је премијерка.
 
На питање да ли ће се икада сазнати ко је то чинио, Брнабић истиче да је сигурна да ће се то десити.
 
Говорећи о хапшењима Вељка Беливука и чланова његове криминалне групе, Брнабић одговарајући на питање да ли ће се на овоме завршити с обзиром да се спомиње да им је неко из врха државе помагао, а да осим неколико полицијаца није ухапшена ниједна "крупна зверка", Брнабић каже да су крупни играчи привођени на саслушање и да ће се тек видети.
 
Конкретно, премијерка мисли на Дијану Хркаловић, уз напомену да не би прејудицирала ничију кривицу, као што никога не би ни аболирала пре времена.
 
"Истрага иде задовољавајућом брзином с обзиром на то колико је све комплексно и осетљиво, али верујем да ћемо доћи до краја и да ће сви одговорни бити приведени правди.
 
На питање да ли осећа одговорност с обзиром да је реч о новом клану који се формирао последњих година, премијерка наводи да је тај клан пре свега увезен у Србију из Црне Горе, као и да се та врста криминала у Србију прелила, као што се преливају и неке друге врсте из неких других држава.
 
"Мислим да је први пут урађена овако опсежна истрага. После ''Сабље'' никада организованом криминалу није задат тако тежак и озбиљан ударац, а подсетићу вас да је ''Сабља'' уследила након убиства премијера", навела је.
 
Додаје да сада није дозвољено да све оде толико далеко.
 
"Држава је била неупоредиво ефикаснија и спремнија тако да се не осећам одговорно већ поносно што смо као држава успели да напорним обавештајним радом предупредимо све што су криминалци желели да ураде да дестабилизују земљу", истиче премијерка.
 
Према њеним речима, и даље страхују за безбедност председника Вучића јер је угроженији због тога што га виде као фигуру која обезбеђује стабилност и сигурност држави.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести