Ракић: Нека Рашић иде уз Куртија, Срби ће уз СЛ са Вучићем

Ракић је за Косово онлајн подвукао да није први пут Рашићу да тражи подршку албанских партија и гласача свестан да од Срба неће добити нити један глас.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе (СЛ) Горан Ракић изјавио је данас, коментаришући то што су председник ПДС Ненад Рашић и лидер Самоопредељења Аљбин Курти били заједно у кампањи у Штрпцу, да Рашић може да иде уз Куртија, али да су Срби чврсто уз СЛ и председника Србије Александра Вучића.

Ракић је за Косово онлајн подвукао да није први пут Рашићу да тражи подршку албанских партија и гласача свестан да од Срба неће добити нити један глас.

"Верујем да ће наш народ на ово удруживање Рашића с Куртијем, који заговара стварање Велике Албаније, реаговати јединствено и сложно подршком Српској листи (на изборима) 14. фебруара. Рашић нека иде уз Куртија, Срби ће окупљени око Српске листе увек бити уз Александра Вучића", поручио је лидер СЛ.

Српска листа је на прошлим изборима освојила свих 10 посланичких места колико припада српској заједници у косовоској скупштини.

Рашић и Курти данас заједно у кампањи у Штрпцу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Лидер Покрета Самоопредељење и бивши косовски премијер Аљбин Курти у пратњи председника ПДС-а Ненада Рашића обишао је данас Штрпце, где су разговарали с мештанима, посебно онима који се противе изградњи мини-хидроцентрала у овој општини, преноси Радио Ким.

Њих су углавном дочекале присталице Грађанске иницијативе "За слободу, правду и опстанак" коју Рашић подржава на предстојећим изборима, али у друштву Рашића није било и Раде Трајковић која се налази на листи ПДС-а за предстојеће изборе који су заказани за 14. фебруар, преноси Косово онлајн.

На скупу данас није био један од најгласнијих бораца за очување животне средине у овој општини Стојан Јосимовић, који је за РТВ Ким рекао да је ова посета била политичког карактера и да се ово питање политизује.

"Данас је то било више политичко питање. Чуо сам да је био (Курти), али не знам детаље", рекао је кратко Јосимовић за РТВ Ким.

Како се подсећа, пре неколико дана Инсајдери је пренео да је "кандидат за посланика Грађанске иницијативе за "Слободу правду и опстанак" Ненада Рашића, Цветко Вељковић, приведен од стране полицијских службеника полицијске станице у Штрпцу, због тога што је у просторијама општинске изборне комисије које се налазе у згради Општине Штрпце, претио убиством члану изборне комисије Емрану Авдијуу".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести