Шарановић нуди 10,5 милиона евра за још акција Краша

ЗАГРЕБ: Брокерски налози показују да је један купац дао у четвртак налог вредан 84 милиона куна (10,5 милиона евра) за куповину 80.000 акција Краша, пише данас "Јутарњи" лист, додајући како дознаје да иза те понуде стоји "Каппа Стар Лимитед", фирма у власништву српског предузетника Небојше Шарановића.
1
Фото: Tanjug

Количина акција, за коју је понуђена цена од 1.050 куна по акцији (140,8 евра), донела би купцу још пет одсто укупног броја деоница Краша.

Ова понуда је два и по пута већа од јавне понуде за преузимање коју је за Краш пре неколико дана дала Месна индустрија Браћа Пивац, који су по акцији понудили 430 куна (око 57,7 евра).

Најновијом понудом за акције Краша шаље се порука да "Каппа Стар Лимитед", који је почетком недеље имао 23,97 одсто акција, не одустаје, већ напротив појачава куповање акција, оцењује Јутарњи.

Према неким наводима, Месна индустрија Браћа Пивац и Краш ЕСОП заједно имају контролу над 62 одсто акција.

То значи да је тренутно “слободно” за куповину још око 14 посто деоница, а слаба понуда за продају је индикатор да деоничари очекују још више цене од оних које "Каппа Стар"" тренутно нуди, и да се надају да ће надметање између Пивца и Шрановића на крају резултирати још уноснијом понудом, закључује се у тексту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести