СНС: ДС омета изборни процес у Пећинцима

БЕОГРАД: Српска напредна странка (СНС) саопштила је да функционери Демократске странке (ДС) предвођени Горданом Чомић и Александром Јерков, заједно с још десетак активиста ДС-а, на најбруталнији начин ометају изборни процес и слободну вољу грађана у Пећинцима.
SNS
Фото: Dnevnik.rs

Непосредно испред бирачког места у Попинцима окупљени функционери и активисти ДС-а узнемиравали су грађане и спречавали их да гласају по слободној вољи.

На питање грађана зашто се тако понашају и констатацију да је такво ометање изборног поступка законом забрањено, активисти ДС-а напали су грађане псујући их, истиче се у саопштењу.

Како се додаје, ни то им није било довољно него је извесни Игор Салак једног од њих ударио главом и, како би изрежирао још једну у низу обмана ДС-а, бацио је сопствени мобилни телефон даље у канал.

Српска напредна странка истиче да са жаљењем саопштава да ово није први пут да функционери Демократске странке плански изазивају инциденте и спроводе насиље над грађанима како би их спречили да гласају по својој вољи, и да измишљају најбестидније сценарије како би узнемирили целокупну јавност.

Овим путем апелујемо на све грађане општина у којима се данас спроводи изборни процес да остану мирни, да не подлежу провокацијама и унапред изрежираним намештаљкама, као и да одмах обавесте надлежне државне органе у случају нових физичких напада, пише у саопштењу СНС.


ПС: ДС омета изборни процес

Општински одбор Покрета социјалиста Пећинци осудио је „малтретирање грађана на бирачком месту у Попинцима у коме су учествовали  функционери Демократске странке предвођени Горданом Чомић и Александром Јерков“.

Како се у саопштењу каже то је незапамћен пример ометања изборног процеса и најгрубље кршење основних права грађана. 

ПС сматра и да је, „пошто не могу да се помире са својим изборним поразима и чињеницом да их грађани не желе на челу Србије, ДС прибегла и најнедемократскијим методама, малтретирању грађана“. 


Посланица Демократске странке Александра Јерков је раније изјавила за београдске медије да их је у Попонцима (код Пећинаца) један човек напао, отео телефон заменику председника ДС Игору Салаку и бацио га у јарак. 

Она тврди да је од јутрос у Пећинцима на делу „јавно гласање“ и да испред бирачког места или на самом месту, члан бирачког одбора из СНС „надгледа како људи гласају“.

Јерков каже и да су из ДС позвали полицију, пријавили напад и повреду тајности гласања.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести