Србија против одласка представника Срба на годишњицу Олује

БЕОГРАД: Србија и Република Српска заједно ће обележити годишњицу акције "Олуја" и молим људе да се посветимо нашем обележавању, изјавио је данас председник Алексаднар Вучић.
hrvatska oluja, hina
Фото: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr
Он је новинарима пренео да је разговарао са председником СДСС Милорадом Пуповцем о најави учешћа потпредседника хрватске владе, Србина Бориса Милошевића у Книну на обележавању Олује, да му је пренео свој став и мишљење.
 
"Молим људе, ако је то могуће, да се ми посветимо нашем обележавању. Јер, чак и када добронамерно водите хајку, правите непотребно хероје од тих људе. Зато молим медије да то не раде са Милошевићем. Иди тамо, ваша ствар, ваша одлука. Наше је било да кажемо да то не подржавамо", рекао је Вучић.
 
Он је истакао да је Србија и РС годишњицу "Олује" обележити на другом месту, да ће подићи спомен парк на месту где је највећи број људи пребегао у Србију, тражећи заштиту живота у матици и знајући да спас могу да пронађу тамо где је српска држава.
 
"За нас је важно да Србија и РС заједнички томе приступају, од 2015. то обележавамо и нећемо да престане. Поштоваћемо увек и хрватске и бошњачке жртве, немамо проблем са тим, и по томе ћемо се разликовати од других", рекао је Вучић.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести