Старовић: Тешко је очекивати било какав напредак

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изјавио је вечерас да у дијалогу Београда и Приштине заправо није реч о личним картама или о регистарским таблицама, већ о плану премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да изазове ескалацију на терену.
nemanja starovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Старовић је за РТС оценио да су околности такве да је тешко очекивати било какав напредак.

Он је рекао да му је у обраћању високог представника за спољне послове ЕУ Жозепа Бореља било карактеристично да је говорио о томе да је данашњи састанак био сазван због ескалације кризе 31. јула.

"Говорио је о неком кризном менаџменту, рекао је да никаквог договора није било и да ће се разговори наставити", навео је Старовић.

Истакао је да је најважније то што је Борељ рекао да ни о каквом напретку не може да говори.

"Видимо да се и тај подразумевајући службени оптимизам медијатора истопио и то је све скупа заправо један разлог за озбиљну забринутост због онога што нас може чекати у наредним данима", поручио је Старовић.

Додао је да су Борељ и Лајчак имали прилику да се још једном увере у то како је немогуће водити процес дијалога када са друге стране имате некога попут Аљбина Куртија, који заиста у дијалог не верује.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести