Стефановић: Ђилас вређа српску полицију

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сматра да је Драган Ђилас данас показао да не зна шта је све српска полиција урадила у претходним годинама, као и да не пропушта прилику да покуша да понизи полицајце и руководиоце у полицији, овога пута инсинуирајући да они у суштини не раде ништа.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

Подсетивши на случај од пре неколико година када је Ђилас "бахато покушавао да понизи саобраћајног полицајца који је само обављао свој посао" Стефановић наводи да је и данас исти бахати тајкун који показује да је изнад закона и изнад других грађана. 

Стефановић се у писаној изјавина осврнуо и на Ђиласове изјаве о српској полицији и њеним активностима јер, како је казао, неће да дозволи да "један бахати лажов на било који начин понижава честите српске полицајце, поготово не оне који су у служби провели три деценије".

Стефановић каже и да у време када је Ђилас био на власти и када су његове приватне фирме правиле милијарде, "нарко-дилери и шефови криминалних кланова су Београд и Србију видели као најбоље уточиште од гоњења свих полиција света, а данас не смеју да промоле нос на улице српских градова". 

"Што се тиче количина заплењених наркотика, у време власти Драгана Ђиласа годишње српска полиција, а захваљујући недовољној подршци тадашње Владе и државе, није пленила више од једне или две тоне дроге", навео је Стефановић додајући да је само прошле године заплењено 7,3 тона наркотика на територији Србије и ухапшено више од 800 дилера, а у претходне две године заплењено је више од по четири тоне у свакој години.

Кад је реч о две тоне кокаина које Ђилас помиње, министар каже да су оне заплењење у Уругвају, те наводи да је таквих међународних акција српска полиција у последњих шест година имала је на десетине.

Подсећа на заплену 3,5 тона 2105, акцију из јула прошле године кад је наша полиција учествовала у међународној акцији у којој је у Базелу и Хонг Конгу заплењено више од тоне кокаина, те на акцију из фебруара ове године кад јеу с колегама из Шпаније, Велике Британије Словеније, Бразила и Црне Горе на територији Обале Слоноваче заплењено 411 килограма кокаина. 

У том су смислу, каже, две тоне које помиње Ђилас значајно слабији резултат. 

Говорећи о "кавачком" и "шкаљарском" клану, Стефановић тврди да данас не постоји ниједан вођа било ког клана који се по Србији слободно шета, што, тврди, није био случај када је Ђилас био на власти.

Стефановић је напоменуо да је полиција и тада покушавала да ради свој посао, али да јој то није дозволио "корумпирани врх државе и државног апарата".

Уверен је да Ђиласу посебно смета име полицијског службеника Горана Папића, који је, како наводи, лично ухапсио његовог шурака нарко-дилера Милана Дабовића са 2,4 килограма кокаина на Бранковом мосту, а који је због тога осуђен на шест година затвора.

"Занимљиво је приметити и да је у последње време све више оних из Ђиласовог најближег окружења које хапсимо са десетинама килограма дроге и вероватно је то разлог за помахнитали напад и на директора Владимира Ребића и Горана Папића, али и на све друге часне српске полицајце", наводи министар, те истиче да је управо захваљујући Ребићу и свим другим пожртвованим полицајацима Србија данас држава с једном од најнижих стопа криминала у Европи, а за шта добија похвале од међународних партнера.

Стефановић напомиње да је и поступање полиције током ванредног стања било апсолутно професионално, те да њени припадници нису гледали "ко се како зове и коме припада", већ само да ли крши прописе који су уведени да би заштитили здравље свих људи у овој земљи.

"То што се Ђиласу не свиђа шта му грађани поручују, то је Ђиласов проблем, али није разлог да позива друге људе да крше законе и прописе и да због тога сносе санкције", поручио је Стефановић и додао:"Видели смо сви како је то изгледало у времену када је Ђилас вршио власт и сигуран сам да се такво време, у коме су политичари и тајкуни одлучивали ко је крив, а ко невин, више никада неће вратити у Србију". 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести