Стефановић: Нема индикатора о опасности по безбедност у Србији

БЕОГРАД:  Нема индикатора да у овом тренутку постоји непосредна опасност по безбедност грађана Србије, изјавио је данас министар одбране и секретар Савета за националну безбедност Србије Небојша Стефановић.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

На молбу Танјуга за процену безбедносне ситуације у Србији накјон терористичких напада у Француској, а сада и у Аустрији, Стефановић је навео да је ванредном проценом, на основу инфорамција надлежних служби безбедности, Биро за координацију служби безбедности утврдио да у овом тренутку нема непосредних безбедносних претњи.

"То наравно не значи да наше службе безбедности седе скрштених руку и препуштају било шта случају, већ активно прате све догађаје, како у земљи, тако и у иностранству, и предузимају све мере из своје надлежности како би безбедносна ситуација у Републици Србији и остала стабилна, а грађани Србије сигурни", истакао је Стефановић.

Према његовим речима, Биро за координацију служби безбедности свакодневно врши процену потенцијалне угрожености Републике Србије и од тероризма и свих облика екстремистичког деловања која могу довести до безбедносног угрожавања наше земље, на основу инофрмација Безбедносно-информативне агенције, Војно-безбедносне агенције, Војно-обавештајне агенције и Дирекције полиције.

Стафановић је упутио најискреније саучешће колегама из Аустрије и породицама настрадалих у терористичком нападу у центру Беча.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести