Стефановић: Вучић показао изузетну изузетну државну мудрост

ПОДГОРИЦА: Министар одбране Небојша Стефановић рекао је данас да је долазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита Амфилохија у Подгорици била сложена одлука којом је Вучић показао изузетну државничку мудрост.
stefanovich
Фото: Танјуг (видео)/Пинк

"Ово није била лака одлука ни у безбедносном смислу, али свакако одлука о којој је размишљао као државник и показали смо да размишљамо о свом народу“, рекао је Стефановић у Подгорици.

Он је за ТВ Пинк казао да је одлука председника Србије да инвестира у "Српску кућу" и то у договору са народом у Црној Гори природна и да је нормално да се боримо за очување тога.

"Наравно да ћемо наставити да инвестирамо у то. Ово је важан моменат и због пописа становништва. И то због заштитие иденититета нашег народа", рекао је Стефановић.

Како каже, напади на председника због улагања говоре да су ти потези које повлачи и у Републици Србији и у региону, заправо ствари које, како додаје, помажу нашем народу.

"Уз подршку председника Србија ће бити јача свакога дана", рекао је Стефановић, и додао да је сасвим природно да бринемо о свом народу у региону.

Изузетна част водити комплексан и велики ресор

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је данас да му је изузетна част што је од председника Републике добио прилику да води веома комплексан и велики ресор, који има дугу традицију и ужива велико поштовање у нашем народу.

"Мој посао је да вредно и напорно радим, да помогнем да опремање Војске Србије и у наредном периоду буде још интензивније. Имао сам веома добре разговоре са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Мојсиловићем, он и његов кабинет изнели су ми шта је оно што они виде у будућности као развој војске, шта је оно што им још треба још да би били још снажнији", рекао је Стефановић новинарима у Подгорици, где прусуствује сахрани митрополита Амфилохија.

Министра Стефановић је казао да ће наставити све оне пројекте који су започели и председник Вучић и министри одбране после њега, као и да ће бити покренути нови пројекти који ће омогућити већу борбену готовост наше војске и њену способност да у сваком тренутку заштити интересе нашег народа.

Верујем да ћемо у наредних годину и по дана успети да остваримо те резултате, рекао је министар Стефановић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести