Селаковић: Вучићев одлазак у Црну Гору храбар потез, има дубоку симболику

БЕОГРАД: Смрт митрополита Амфилохија је тежак тренутак за Српску православну цркву и српски народ у Црној Гори, изјавио је данас министар спољних послова Никола Селаковић и додао да одлазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита има дубоку симболику и да је, имајући у виду безбедносне ризике, то храбар потез.
selakovic FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Селаковић је на ТВ Прва рекао да је председник Вучић у интервјуу подгоричкој ТВ Вијести добро описао тежину садашњег тренутка у коме би мудрост и искуство митрополита Амфилохија били итетако корисни за српски народ у Црној Гори.

''Били смо сведоци тока његове болести, желели смо да дође да се лечи у Београду, он се на томе од срца захвалио. помагали смо, колико смо могли, у лековима, медицинској опреми, саветима наших инфектолога који су били у комуникацији са црногорским лекарима'', рекао је Селаковић.

Он је казао да је ово тежак тренутак за СПЦ и српски народ у Црној Гори, али да морамо да наставимо да се боримо и опстајемо окупљени у уједињени колико год можемо као народ. Селаковић је навео да је присуствовао последњем сусрету митрополита Амфилохија и председника Вучића у Београду крајем септембра и описао као веома добар и квалитетан састанак на којем се разговарало о озбиљним важним темама.

На констатацију да је председник Вучић у интервјуу рекао да му је митрополит рекао да сада потпуно разуме са каквим се проблемима сусреће као председник Србије, Селакових је казао да је то један од најупечатљивијих утисака са тог састанка.

На самом почетку састанка је митрополит о томе говорио, говорио о неким стврима из прошлости и поредио са садашњим тренутком'''', рекао је Селаковић.

Он се осврнуо на јучерашњи интервју председника Вучића за ТВ Вијести и додао да је поносан јер је, како каже, Вучић у једном интервјуу успео да згази све лажи и неистине о себи, својој породици, свим политичком деловању и учинку.

Оптужбе да је председнк Србије помагао Милу Ђукановићу, али и опозицији у Црној Гори, Срлаковић је назвао контрадикторним.

"Кажу имате фотографију са Ђукановићем ви сте пријатељи, а председник им одговори да има сто фотографија са разних државничких сусрета. С друге стране иде оптужба да је утицао на организацију литија и опозиције, па одлучите се шта је истина.", рекао је Селаковић.

Нагласио је да одлазак председника Србије у Црну Гору има веома велики значај, уз, како каже, сав ризик који носи.

"Није безбедно отићи у Црну Гору када се зна какав проблем имамо са деловањем црногорских криминалних кланова у Србији, рекао је Селаковић.

Он је казао да је потез Вучића храбар и да је било важно да се покаже јединство српског народа, те да је председник Србије још једном показао спружену српску руку свима, нарочито Подгорици.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести