Вархеји позвао на дијалог и најавио сусрет са Амфилохијем

ПОДГОРИЦА: Европски комесар за суседску политику и проширење, Оливер Вархеји поручио је данас у Подгорици да охрабрује све стране на дијалог и проналажење решења у вези са Законом о слободи вероисповести, те најавио да ће се састати са митрополитом Амфилохијем.
Oliver Varheji, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Вархеји је рекао да није на Европској комисији (ЕК) да говори о Закону о слободи вероисповести, већ да је на Црној Гори да осмисли решење о примени тог закона које би било прихватљиво свима у држави.

„Свет посматра Црну Гору, ово је важно питање за све вас. Охрабрујем вас на дијалог и проналажење решења које би било прихватљиво свима”, саопштио је он на заједничкој конференцији за медије са црногорским премијером Душком Марковићем.

Додао је да ће се данас састати с миторполитом црногорско-приморским, Амфилохијем.

Вархеји је позвао црногорску опозицију да учествује на (парламентарним) изборима који ће бити одрзани ове године.

„Црна Гора не може бити успешна ако сви не радимо на томе. Опозиција мора радити на постизању успеха и желео бих да је замолим за сарадњу са странкама које су на власти. Обраћам се опозицији с циљем да би учествовала на изборима. Без обзира ко буде владајућа већина, реформе ће бити испоручиване”, истакао је европски комесар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести