Вучевић: Добра обука основ за јачање војске

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић, обишао је данас Команду за обуку у касарни "Топчидер", и поручио да је добро припремљена, испланирана и спроведена обука основ за јачање сваке, па и Војске Србије.
2
Фото: Министарство одбране

Вучевић је, након разговора са најодговорнијим старешинама Команде за обуку, истакао да се уверио да се сви задаци и што је Војска Србије ставила у своје документе и планове, реализује са јасним освртом на изазове и питања на која тек треба да дамо одговоре у наредном периоду.

Вучевић је Команду за обуку обишао са начелником Генералштаба Војске Србије, генералом Миланом Мојсиловићем.

"Верујем да ће и Генералштаб и Министарство одбране и целокупни одбрамбени систем државе Србије и даље бити фокусиран на концепт обучавања, припремања свих чинилаца, индивидуалних и колективних у систему одбране, са јасном анализом како и шта даље да радимо и на бољој кадровској попуњености, шта је то што доносе и савремено наоружање и војна опрема и како се то имплементира у контексту обуке и онога што ради Команда за обуку", рекао је Вучевић.

Он је, такође, изразио уверење да ће припадници Команде за обуку наставити да успешно извршавају све задатке, јер се, како је нагласио, уверио да су то добро припремљени професионалци и патриоте, саопштило је Министарство одбране.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести