Вучић на опроштајном пријему у част Чен Бо: ИСКРЕНЕ ПРИЈАТЕЉЕ ИСПРАЋАМО СА СЕТОМ

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, на опроштајном пријему у част одлазеће амбасадорке Народне Републике Кине Чен Бо, да „када у Србији испраћамо искрене пријатеље, то радимо са сетом, али и поносом због части и прилике да таквог пријатеља имамо”.
12
Фото: Printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

Вучић је рекао да је амбасадорка Чен Бо за Србију много више од дипломатског представника Народне Републике Кине, земље која, како је нагласио, у Србији има највеће могуће поштовање грађана.

Она је, како је истакао председник, „пре свега, наш драгоцени пријатељ”, објављено је на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

„Планирали смо многе пројекте заједно, радовали се сваком километру пута и пруге, делили бриге у тешким временима, слушали једни друге са пажњом и уважавањем и увек се ослањали на подршку и партнерски став велике НР Кине за све што је Србији и њеним грађанима било потребно”, рекао је Вучић.

Како је додао, и када је било најтеже, снажна посвећеност амбасадорке Чен Бо јачању свеобухватних односа између Кине и Србије, увек је носила њен лични печат искрене љубави и поштовања према нашој земљи и народу.

„Зато је Србија њена друга кућа у којој више није гост, већ неко ко ће овде увек бити дочекан са радошћу, поштовањем и огромном наклоношћу”, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести