Игор Мировић примио у опроштајну посету амбасадорку Кине Чен Бо

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.
д
Фото: Покрајинска влада

Мировић је том приликом захвалио амбасадорки Бо на посвећеном раду, који је, како је навео, огледало искреног пријатељства Србије и Кине и наших народа.

„Конкретни ефекти нашег искреног пријатељства су бројни заједнички пројекти који се реализују у Србији и посебно у Војводини. Својом посвећеношћу нашем заједничком послу, допринели сте томе, да је до сада много тога учињено, за шта смо ми у Војводини неизмерно захвални“, поручио је Мировић.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да је Кина поуздан партнер у економским развоју Србије и Војводине.

„У нашој сарадњи Војводина игра важну улогу“, истакла је амбасадорка Бо и додала да је све више привредника из Кине заинтересовано да послује у нашој Покрајини.

Амбасадорка Бо је изразила жаљење због жртава и последица које је невреме изазвало у Војводини и додала да су Амбасада Кине и кинеске компаније на располагању да помогну нашим грађанима.

Фото: Скупштина АП Војводине

Чен Бо и код Иштвана Пастора

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо, која је боравила у опроштајној посети АП Војводини.

Председник Пастор захвалио се амбасадорки Кине на успешном четворогодишњем мандату који је провела у нашој земљи, нагласивши да је је њен посвећен и енергичан рад и пријатељски приступ веома допринео развоју одличних односа између две земље, као и спровођењу многих значајних заједничких пројеката.

„Захвални смо вам на уложеном личном и професионалном труду који је био снажан подстицај да заједнички, пре свега инфраструктурни пројекти, напредују у правом смеру као и на томе што сте пружили велики допринос свеобухватном стратешком партнерству између Републике Србије и Народне Републике Кине“, истакао је председник Пастор.

Амбасадорка Бо истакла је задовољство што је била у прилици да подржи и посредује у пројектима који су дали допринос економском развоју наше земље и да је уверена да ће започети пројекти бити успешно завршени, као и да ће кинеске компаније које послују у нашој земљи наставити да буду поуздани економски партнери за даљи развој Србије.

Председник Пастор и амбасадорка Бо разговарали су и о значају сарадње АП Војводине са кинеским провинцијама, у циљу даљег јачања пријатељства и сарадње.

Р. Д.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести