Вучић са челницима института о хитној набавци вакцина

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић састао се данас са челницима надлежних института и агенција, а једина тема разговора била је хитна набавка вакцина.
vucic
Фото: Tanjug /Instagram/ buducnostsrbijeav

"Хитна набавка вакцина је једина тема данашњег састанка са представницима Института за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", Института за јавно здравље Србије ''Др Милан Јовановиц Батут'', Агенције за лекове и РФЗО", навео је Вучић, уз фотографије са састанка, на званичном инстаграм налогу "Будућностсрбије".

Састанку су присуствовали и премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар.

Иначе, председник је синоћ, током обиласка радова на изградњи нове ковид болнице у Батајници, истакао да је спас у борби против корова вируса, уз масовно тестирање, управо и вакцина и да се држава труди и покушава да у наредних месец дана обезбеди прве количине.

"Разговарамо са свим земљама. Ми смо део Ковакса, ако ЕУ набавља Фајзер, и ми ћемо, не питамо колико кошта. Ако набављају Модерну, и ми ћемо. Али, разговарамо и са нашим кинеским и руским партнерима. И са Британцима, са Астразенеку... Разговарамо са свима не бисмо ли што пре дошли до вакцине", поручио је Вучић.

Поновио је да ће држава дати све од себе да обезбеди бар милион доза до краја године, на првом месту за здравствене раднике, који трпе страховит притисак, а затим и за војску и полицију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести