Вучић са министром туризма из Саудијске Арабије о јачању економске сарадње

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра туризма Краљевине Саудијске Арабије и председавајућег Саудијском фонду за развој Ахмеда Бин Акила ел Хатиба са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа и јачању економске сарадње.
1
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Саговорници су се током састанка сагласили да треба искористити потенцијале за унапређење сарадње, а председник Вучић је позвао инвеститоре из Саудијске Арабије да више улажу у Србији и сарађују са српским привредницима.

Вучић и министар Ел Хатиб су разговарали о конкретним пројектима у области туризма, саобраћаја и енергетике, као и о стварању услова за лакше повезивање две земље и њених грађана и пословних људи, што подразумева и јачање правног оквира сарадње.

Председник Вучић је такође изразио наду да ће Саудијска Арабија у што скоријем року отворити дипломатско представништво у Београду и тиме додатно интензивирати све видове даље сарадње.

Министар Ел Хатиб је Вучићу пренео поздрава саудијског краља Салмана и престолонаследника Мухамеда бин Салмана, којима је упутио позив да посете нашу земљу.

Двојица саговорника су разговарали и о актуелним глобалним политичким и економским питањима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести