Вучић са представницима кинеске компаније Зијин 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима кинеске компаније Зијин који су пренели да су заинтересовани за учешће на тендеру за стратешко партнерство у РТБ Бор и да имају озбиљне развојне планове за ту компанију.
aleksandar vucic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Влада Србије планира да распише у првој половини ове године, а председник Вучић изразио је захвалност представницима компаније који су исказали интерес за стратешко партнерство у РТБ Бор, што, како је саопштила Прес служба Председника, само потврђује велику заинтересованост кинеских компанија за улагања у Србији.

Он је поручио да је кинеска компанија Зијин добродошла на будућем тенедеру, с обзиром на традиционално пријатељство двеју земаља. 

Представници Цијин Мајнинг Групе (Zijin Mining Group Co. Ltd.) су навели да имају озбиљне развојне планове за компанију РТБ Бор, али и за цео регион, изразивши намеру да уложе више стотина милиона долара у модернизацију производње и реструктурирање компаније, која би била организована у складу са највишим светским стандардима.

Представници компаније су истакли да је Зијин један од највећих кинеских произвођача злата, друга по величини у производњи бакарне руде и трећа по величини у производњи руде цинка. 

Они су нагласили да је намера Групе да постане водећа међународна рударска компанија кроз успостављање равнотеже између сопственог развојних циљева, заштите животне средине, обезбеђивања награда за запослене и инвеститоре и добробити за заједнице у којима послује.

Компанија примењује највише стандарде безбедности на раду, обезбеђујући запосленима сигурну и здраву радну средину, као и добре услове за развој каријере.

Састанку је присуствовао и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести