Вучић: У четвртак без ванредног стања и полицијског часа

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да би ванредно стање, а тиме и полицијски час могли бити укинути од четвртка, након што та одлука буде објављена у Службеном гласнику, а претходно усвојена у Скупштини.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u “Hit tvitu“ TV Pink foto: TV Pink/printskrin
Фото: Председник Србије Александар Вучић фото: ТВ Пинк/принтскрин

Са укидањем ванредног стања укида се полицијски час и ангажман војске у цивилне сврхе.

Вучић је, у “Хит твиту“, рекао да су испуњена два услова: један да имамо седам дана испод 5 одсто раста потврђених случајева цовид 19, а други - да је мањи број људи на респираторима.

“Имамо и једно и друго, кумулативно стечене услове”, констатовао је он.

Указао је да очекује да ће сутра влада и он, у складу са уставном и законском процедуром, добити образлозено мишљење и став Министарства одбране, након чега се доноси закључак Владе, а онда уз потписе премијерке и њега одлука иде на Скупштину.

“Требало би да се нађе у Скупштини на Ђурђевдан, у среду. Чим буде објављена, укида се полицијски час, а то би требало да буде учетвртак", објаснио је он.

Од тада, поручује, све је на одговорности грађана.

Вучић: Избори 14. или 21. јуна

БЕОГРАД: Избори би могли да буду 14. или 21. јуна, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и додао да ће сутра о свему у вези избора сутра разговарати са представницима опозиције.

"Од њих зависи, спреман сам да идем и на 14. јуни", објаснио је он.

Вучић је, у емисији „Хит твит“ казао да су два датума уставно могућа, а то су 14. или 21. јун.

Рекао је да зна да је грађанима било тешко сто су морали да проведу више времена у кићи, што нису могли да се баве свим активностима које упражњавају, али и нагласио да је то био једини начин да сачувамо наше родитеље, и чак некада оне млађе.

„Мислим да смо највећим делом успели. Зато је сада битно да што пре кренемо. Ушли смо у пуцањ за убрзани економски опоравак. Да не каснимо у односу на друге, да пробамо на време да то урадимо, а уједно не угрозимо људе“, казао еј он.

Др Предраг Кон објаснио је да то не значи и проглашење краја епидемије, те да укидање ванредног стања не подразумева крај примене ванредних мера за заштиту од корона вируса.

Кон и Вучић: Није било никаквог сукоба струке и политике

Председник Александар Вучић и члан Кризног штаба епидемиолог др Предраг Кон поручили су вечерас да није било никаквог сукоба између струке и политике, па ни по питању мера за првомајске празнике.

Др Кон је рекао да су неистините спекулације да је “струка попустила пред политиком”.

“Не ради се овде о томе да терамо инат једни другима, већ радимо да најрационалније решавамо проблеме. Никакав сукоб није био, већ размена мишљења и дошло се до компромиса, најрационалније који је задовољио све који у томе учествују”, рекао је Кон за ТВ Пинк.

Он је истакао да је проф. Несторовић био за ублажавање мера, у односу на прво усвојене да забрана кретања важи од четвртка до понедељка, док је епидемиолошки део имао чврст став да је то потребно.

“Нашло се решење, у петак је била забрана, за викенд од 18х, с тим што је и киша знатно утицала и надам се да неће бити негативних последица што је то било дозвољено”, рекао је Кон.

Вучић је такође рекао да су струка и политика све време разговарали и да никаквог сукоба није било.

“Ми смо урадили и предложили оно што је било негде између свих лекара, оног што су говорили и трудили се да између њихових мишљења пронађемо решења”, рекао је Вучић.

Додао је да је захвалан др Кону, који, каже, разуме шта је држава и зна да држава мора некада да донесе и одлуке које људима не морају да се допадну.

“Сви су то разумели и ми смо мере донели у складу с оним што је струка рекла”, рекао је Вучић.

Навео је да разуме потребу да неко прави сукоб где га нема и да каже да су “грозну политичари хтели нешто супротно струци”.

Тај галиматијас, каже, траје од почетка.

“Никакав проблем нисмо имали. Да ја знам било шта боље од њих, рекао бих, али пошто не знам, ми смо слушали струку”, подвукао је председник Србије.

Вучић је рекао да је посао државе био да обезбеди заштитну опрему, респираоторе, да нема несташица, да враћа грађане. да службе у земљи функционишу.

“Мислим да смо то на најбољи начин урадили и то је био посао државе” рекао је Вучић.

Поносан је, каже, и на др Кона и на све стручњаке из Кризног штаба, на људе који, истиче, нису добили никакав новац, већ су све што су урадили, урадили из љубави према земљи.

На констатацију да је било навода да “др Кон све ради, јер је добио виши чин", Вучић је узвратио питањем: “Да ли се ви то шалите?”.

Председник је поновио и да је поносан на све лекаре, медицинске сестре, чицстачице у болницама…

Вучић: Нисмо водили политику, Кон: Никад ефикасније нисмо функционисали

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да власт није водила политику током епидемије, већ чувала здравље и животе људи, а др Предраг Кон је оценио да друштво никада ефикасније није функционисало, а да је држава урадила добар посао.

Успели смо да направимо нешто што није никакав политички договор, већ смо спојили знање медицинске струке, поштовање према њему и обезбедили ефикасност, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Епидемиолог Предраг Кон је, на исто питање како тумачи то што му се замерало што је имао тако добру сарадњу са властима у овој кризи и да се ваљда очекивало од њега да буде на страни опозиције, рекао да је његова једина идеологија епидемиологија.

Да у овој ситуацији није постојала сарадња са влашћу, мере би, каже, остале мртво слово на папиру и не би успели да обранимо Србију и њено становништво.

Вучић је поновио да неће говорити о политичким противницима све док траје ванредно стање, иако они о њему сваког дана говоре неистине, већ да хоће да говори само о људима који су дали огроман допринос у овој ситуацији.

"Не знам ко је гласао против мене или странке коју водим, није ме то интересовало када смо их позвали да помогну својој земљи", истакао је Вучић.

Истиче да је земља била угрожена као и животи људи, а пре свега старих и да је све урадио да их заштити, док су они други покушали да омаловаже знање наших стручњака и на крају завршили са политичким увредама, чиме су показлаи да им ништа није свето.

Председник додаје да је имао са људима од струке добру сарадњу и да је зато држава успела сва да обезбеди од опреме и свега другог, као и да грађани не остете несташице као и што је то био случај у многим другим земљама.

"Зато грађани не разумеју са каквом кризом су се други суочили. Ми смо данас сувише озбиљна држава да би тако нешто могло да нам се догоди".

Вучић истиче да није могао да верује када је чуо увреде на рачуна доктора Горана Стевановића који је радио и по 24 сата дневно иако има троје деце и то само зато што није изговорио оно што су они хтели да чују.

Тиме су показали да су им партикуларни интереси важнији од свега другог, истакао је Вучић.

Каже и да су наши лекари поштенији и бољи од свих у региону, иако ће његови политички противници да кажу да је Приштина најуспешнија, јер тамо нико никог не тестира и не износе се прави подаци.

Србија, за разлику од многих других није водила политичке игре већ је говорила истину о броју умрлих, док неки други нису људе из геронтолошких центара рачунали уопште као умрле од короне.

Држава се показала као веома одговорна и оперативна, истакао је Вучић.

Кон је казао да нема спровођења мера без сарадње са властима и да емоције у таквој ситуацији нису дозвољене, пошто је једини циљ да се сачувају животи људи.

"Ништа друго није важно. Друга ствар је говорити само и искључиво истину. То ме водило све време у овом послу".

Кон је казао да никада није видео да је наше друштво ефикасније функционисало, него што је у овој ситуацији и да га као човека од струке само то и интересује, да се спроводе предложене мере.

"Да није било ванредног стања, да смо пустили цикулацију вируса, ми не би спречили да вирус уђе у геронтолошке центре - имамо за то јасан доказ. До ванредног стања нисмо ни знали да се мере не поштују. То смо видели тек када су ангажовани војска и полиција".

Кон додаје да је ванредно стање заштитило на хиљаде људских живота у Србии и да око тога нема никакве дилеме.

"Остаје само уверење односно неки ће остати убеђени да се није ништа десило јер нису видели или изгубили неког. Постојаће људи који ће говорити да је све ово измишљено, али то не сме да остане доминатно мишљење за будуће, јер од пандемије морамо да научимо да се бранимо. Тих пандмија бихе и даље пошто око 30 вирусних агенаса чека на ред да изазове пандемију".

Такође, Кон додаје да је држава урадила све што је могла и да се сад враћамо на почетак, али да су нам остали сачувани људски животи.

Вучић је рекао и да је свестан тога да када водите земљу никада нећете моћи да “угодите” људима, али да је по питању свих донетих мера у борби против короне држава слушала струку и да највеће заслуге иду њима.

“Питали су ме да ли ћу прогласити победу (над корном). Ја сам им рекао: “Не”. Не мислим да нисмо близу краја, у овом делу сезоне и године мислим да јесмо, али снагу не добијате из победа, већ из борбе и када је тешко да се не предајете, као што је говорио Махатма Ганди”, рекао је Вучић.

Истиче да су и власт и струка у претходном периоду управо тако поступали и да су се определили пре свега за заштиту живота, упркос свим критикама.

“Нисмо хтели да платимо данак у крви или живота”, подвукао је Вучић.

Каже да нису “дали све од себе” и држали се “шведског модела”, он не би знао како да одговори на питање детету које је остало без мајке или оца зашто су они морали да умру.

Вучић наводи и да народ никада није обмањиван по питању броја тестираних, позитивних или преминулих и да су све жртве позитивне на ковид улазиле у статистику, упркос томе што је већина њих имала инфаркт или неко друго хронично обољење.

“Знам да је вирус корона опака болест, видео сам то на примеру својих другара и пријатеља који су подлегли последицама, видео сам кроз болест у породици, а и био сам на вези свакодневно са лекарима. Знам да је то опака болест, без обзира шта сам мислио пре пет месеци”, закључио је Вучић.

Вучић: Навикао сам на шерпе,важно ми је да су пуне,да расту плате..

Навикао сам на "шерпе", било их је и 2016, 2017. и 2018. године, рекао је вечерас председник Александар Вучић и додао да је за њега важно да су "те шепре и лонци" пуни храном, и да су плате и пензије све веће.

Он је рекао да протест изражен лупањем у шерпе са једне стране и није лош, јер су људи дуго у кући и морају да изразе незадовољство, и на то је, каже, навикао, али оно што му смета и што види као проблем је то што су присвојили акцију подршке здравственим радницима.

“А, ако мисле да треба да се додворите некоме, од тога нема ништа. Згрожен сам што жену називају погрдним именима, али нећу то да злоупотребљавам”, рекао је Вучић.

Упитан за "контрапротест" његове СНС, Вучић је негирао да је његова странка било шта организовала и апеловао да нико не користи полицијски час за бакље, иако, каже, разуме кивне људе.

"Зато и мислим да је све то бесмислено. Важно је да сви одговарају који су кршили полицијски час, и они који су тукли људе на Дорћолу, као и неки други који су користили полицијски час да иду са места на место", рекао је Вучић.

На констатацију да део људи који лупају у шерпе није политички опредељен, Вучић је рекао да и то може да разуме, јер неко људима говори да је то нечија жеља да малтретира људе.

“Шерпе ме нису погодиле, ни псовке, ни увреде, морате да будете јаки ако хоћете да водите земљу”, рекао је Вучић.

То је упоредио са случајем из 2014. године, у време поплава, када је објављен текст о намештању тендера у Западна Тамнави.

“Светска банка је рекла да ништа није намештено. Они су измислили целу причу да би рекли да користимо поплаву да бисмо крали. Од тада је прошло шест година, никада не огуглате до краја, али сетим се тога и све ми је лакше”, рекао је Вучић.

Он је рекао и да је важно да се поштује слобода људи да измишљају, али онда остаје да се на те измишљотине одговори вредношћу и марљивошћу.

“Имаћемо ускоро изборе. Имате људе који би тај и сваки други посао урадили боље…а грађани ће рећи своје”, рекао је Вучић.

Епидемиолог др Предраг Кон је, повбодом незадовољства људи мерама, рекао да је његова идеологија - епидемиологја.

"Ово је наш фолклор. Доживео сам ово као потпуно неразумевање због чега смо све ово радили. Погодило ме је, али није битно, иде се даље, завршићемо посао", рекако је др Кон.

Вучић о идејама за организацију здравственог система

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да постоје идеје да се српски здравствени систем организује по угледу на Националну здравствену службу (National Health Service - NHS) у Великој Британији, на мањем нивоу, али уз већу ефикасност.

Вучић је гостујући на телевизији Пинк рекао да је епидемија корона вируса показала колико је значајан здравствени систем за целу државу и истакао да ће држава морати више да улаже више у цео систем, у објекте, људе и институте.

Како је рекао, мораће много више да се улаже у Клинички центар Србије који, каже, мора да буде завршен до септембра следеће године, чиме ће се значајно повећати капацитети.

Навео је да ће држава морати да улаже у лекаре и медицинске сестре, који за који дан добијају прву плату увећану за десет одсто за април, као и у институте.

"Како бисмо целокупан здравствени систем могли да направимо, на мањем нивоу него НХС у Великој Британији, али да буде, ако то смем да кажем, ефикаснији него што се у једном теском тренутку показало чак и код њих", рекао је Вучић.

То су велике идеје за будућност, за које је пресудно знање српских стручњака, рекао је Вучић и додао да је о томе већ разговарао са епидемиологом Предрагом Коном.

Кон је у истој емисији навео је да је српски систем јавног здравства, такав какав је, ипак опстао и показао флексибилност и да се веома брзо адаптирао.

"То је постигнуто због лидерске улоге јавног здравља, посебно епидемиолога и инфектолога, као и захваљујући ефикасном реаговању државе", рекао је Кон.

Он је поновио да је на почетку било као на трњу чекање опреме, али да се, кад је опрема стигла, одмах знало да ће здравствени систем успети.

Кон је рекао и да се уочава да су у свету боље прошле сиромашније земље из некадашњег социјалистичког блока, што је, наводи, тешко прецизно објаснити.

Његово мишљење је да је социјалистички модел у центар свега стављао човека и да је читав систем јавног здравља био слично постављен, да су капацитети били веома снажни, али да су почели да се девастирају деведесетих, а посебно после реформе 2002. и 2003. године

"Имамо потпуно нову ситуацију и ми ћемо се определити према народном здрављу, да ту развијамо капацитете у смислу бржег и тачног реаговања", рекао је Кон.

Вучић: Бројке говоре како се ко борио у региону...

Председник Србије Александар Вучић одбацио је вечерас тврдње, које стижу, углавном, како каже, из Хрватске и Приштине, да се регион добро борио са корона вирусом, изузев Србије.

Вучић је, у емисији „Хит твит“, указао да је Словенија једнако успешна као ми, али да има три и по пута мање становника него Србија, а само два пута мање мртвих, те да је пропорционално броју људи тестирала више.

„Аустрија има три пута више мртвих. Мађарска има два пута висе мртвих, а мање тестираних од Србије, Румунија има за 4,2 пута више мртвих, а значјано мање тестова. О коме говорите у Македонији?”, навео је Вучић.

Казао је да треба сачекати да се све анализира, а тако и број тестова, а не где је више ајкула појело људе, него што су умрли од короне.

„Сагледаћемо колико је мртвих било раније и ове године. Нека људи процењују“, нагласио је он.

Епидемиолог др Предраг Кон је рекао да су те тврдње из Хрватске бесмислене у ситуацији у којој се и једни и други боримо против непријатеља, против кога је цео свет.

Србија тестирала 100.000, Хрватска 38.000, Приштина не тестира

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су наши лекари поштенији и бољи од свих у региону, иако ће његови политички противници да кажу да је Приштина најуспешнија као земља у борби против корона вируса, упркос томе што то није земља и што тамо не тестирају људе, нити износе праве податке.

Србија, за разлику од многих других није водила политичке игре, већ је говорила истину о броју умрлих, док неки други нису људе из геронтолошких центара рачунали уопште као умрле од короне.

Држава се показала као веома одговорна и оперативна, истакао је Вучић.

"Рекли су да наши лекари ништа не знају, неће да нас пореде са Белгијом, Холандијом, Италијом, Шпанијом и Француском, нити са Енглеском, САД, Немачком нити Швацарском. Али, неће ни са Аустријом, Словенијом, Мађарском и Румунијом и Словенијом".

Додаје да ће зато да кажу како је најуспеснсија Приштина:

"Јер, нити ко тамо тестира, па од чега су умрли, ако их нико не тестира?", запитао је Вучић.

Такође, приметио је да је Србија до сада тестирала преко 100.000 људи, а Хрватска 37.000 или 38.000 људи.

Председник Србије додаје да поједини не тестирају никога и после седам дана само упишу колико су људи наводно тестирали.

"Нећу да дозволим, ево, питам, што не зове Светска здравствена организација, и што не зову Белгијанци, Холађани, Италијани и Шпанци људе из Пришитне и неке друге из региона, па тамо нема нико мртав, тамо нико није страдао и корона не постоји. Ајде, одговорите ми на то питање. Сви све знају, праве се наивни, јер не знају шта би друго да изговоре против било кога у држави, која се показала веома озбиљно и одговорно", нагласио је Вучић.

Надам се гондоли, драстично ће увећати туристичке капацит

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се нада да ће у Београду бити изграђена гондола, која ће, каже, драстично увећати туристичке капацитете.

Вучић је на телевизији Пинк у емисији „Хит твит“ рекао да увек, када земља и градови напредују, постоје они који се том напретку супротстављају.

Као пример је дао и то што је, када је својевремено засијала прва сијалица у Масариковој улици, 90 људи било против.

"Шта год да радите, има људи који се супртостављају ономе што је напредно", рекао је Вучић и додао да се у том случају само мора наставити даље.

Он је похвалио пасарелу на Савском кеју која је недавно отворена и додао да постоји још већих и вазнијих ствари које се раде у Београду и широм Србије.

Србија прва креће у отварање, економија се диже брже од осталих

Председник Србије Александар Вучић нагласио је вечерас да Србија не касни са отварањем, већ да, на против, прва креће с тим, као и да ће наша економија да се диже брже него привреде других земаља.

“У сагласности са епидемиолозима донели смо одлуку да кренемо с ''пуцњем'' у право време, код нас је де факто од петка све отворено. Код нас су фризерски салони недељу дана раније радили него било где у Европи“, подсетио је Вучић у „Хит твиту“.

Указао је и да држава даје три, а не један и по, минималца за запослене, што су огромне паре, три пута по 300 милиона евра, што мозе, истиче, само "здрава" држава.

Истакао је да није он тај који каже да је Србија најздравија држава, већ су то рекли ММФ и Светска банка.

„Ја вам кажем да ћемо имати значајно боље податке од онога што предвиђа Светска банка. Није више 5, већ 5,2 одсто раста. Да је март био бољи, имали би 6,2, до 6,3", рекао је.

Навикли смо да себе потцењујемо, јер смо, каже, научени да смо увек у кризи и да не знамо да водимо економију.

„Имали смо најнижу основу, подижемо се и подизаћемо се брзе од осталих. Поносан сам што то потврђују све светске и европске институције”, нагласио је Вучић.

Казао је да наша индустријска производња за 20 дана марта није пала, да прерађивачка индустрија расте, а то је срж индустрије.

Вучић је указао да не мозе да нам расте индустрија аутоделова, које шаљемо за мерцедес, БМВ, и да је због тога важно да се што пре дигне европска индустрија.

“Да ли разумете колико је снажна српска економија? Тих 100 евра за грађане изаћи ће нас 500 милиона евра. Молим само људе да их потроше у Србији, иако могу било где“, објаснио је он.

Навео је да ММФ каже за Хрватску да ће на годишњем нивоу имати минус од 9 одсто, а хрватски премијер Андреј Пленковић говори о минусу 9,2, док ће наша земља бити на нули или око нуле.

„Бићемо једина земља у Европи која ће бити позитивна“, подвукао је он.

Вучић је указао да код нас туризам чини удео у привреди од 2,8 одсто, док је у Хрватској 25, а у Црној Гори 23,7 одсто, и да код нас то може да се повећа.

Подсетио је да наши грађани потроше 1,5 милијарди евра у инстранству и замолио да барем 500 милиона потроше у Србији.

Указао је да постоји безброј дестинација, и да не заостајемо ни за ким.

„Немамо море, али мало које осигурање ће прихватити да вас осигура од короне ако путујете изван земље. Мислим да је најсигурније да останете у Србији. Србија је много лепа земља, лепша него што смо мислили. Има безброј лепота, изузетне хотеле. Ми ћемо додатно помоћи са 17 милиона евра и 400.000 нових ваучера », рекао је он

Вучић је казао да жели да што пре крену кафићи и ресторани, јер ће се тако повећати приход од ПДВ-а.

„Ми смо у априлу рачунали да нам са 76 милијарди буде приходна страна, а она је изашла на 84 милијарде. То је све могуће Захваљујући свим тешким мерама, фабрикама које смо правили, због чега српска привреда добро стоји“, указао је он.

Вучић је истакао да ће свакако хотелијерско туристички сектор бити најпогођенији кризом, али да ће то бити и музичка и ивент индустрија. „Како сада да кажете: дођите на Егзит. Ко ће да гарантује да дође 50.000 људи а да не дође до заразе“, казао је он истичући да је то иначе фантастичан бренд.

Рекао је да дрзава брине о београдским и новосадским туристичким радницима, и да се бори да добије „Фајнал ејт“ у кошарци, којим би довели 3. 000 људи.

„Од људи тражим да верују у себе, а ми ћемо увек гледати да у економији будемо у врху“, казао је он.

Подсетио је да смо крајем 2017. имали 10 милијарди заостатка у БДП-у у односу на Хрватску, који је данас око седам милијарди.

Одговарајући како коментарише нападе из Хрватске на њега и Србију, указао је да ће за максимално две године Србија престићи Хрватску по БДП-у.

Такође и јавни дуг биће нижи него њихов.

Указао је да нам ИТ сектор страховито расте и да ће за две године да престигне пољопривреду која је девет и по посто учесћа у БДП.

„Извоз софтвера ће да дође на 10 одсто за годину и по дана. Тако видите колико они не разумеју којом брзином Србија иде напред“, рекао је и додао да разуме због свега тога зашто стижу напади из Хрватске.

Не мешам се у ствари ХР, а Бљесак је за мене уводу у Олују

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да не жели да се меша у унутрашња питања Хрватске, односно у то како се ко понео и шта је рекао недавно на прослави годишњице акције Бљесак, али да ће увек да каже да је за њега Бљесак увод у операцију Олуја или највеће етничко чишћење после Другог светског рата.

Председник Србије је то рекао поводом тога што је хрватски председник Зоран Милановић напустио пре пар дана обележавање годишњице војно-полицијске акције Бљесак у Окучанима, након што је један од присутних истакао мајицу са усташким покличом "за дом спремни".

“Нећу да се бавим унутрашњим питањима Хрватске. За мене, као председника Србије, важно је то што се догодило 1. маја пре 25 година, и као увод у Олују, највеће етничко чишћење после Другог светског рата”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је подсетио да је у акцији Бљесак протерано 15.000 људи.

“А, у унутрашње односе и шта ће један другом тамо да кажу, нећу да улазим. Желим увек да се уздржим по том питању, због свега што су усташе урадиле породици мог оца”, рекао је Вучић.

Он је навео да је важно да имамо најбоље могуће односе са Хрватском, да имамо добру трговину, економску сарадњу.

“А, ја ћу увек да говорим шта мислим о акцијама Бљесак и Олуја. Немам потребу да се некоме додворавам и извињавам да бих био популаран у нечијим медијима. Важно је да гледамо у будућност, а око прошлости се сигурно никада нећемо разумети, али добро би било да покушавамо, било би лековито”, рекао је Вучић.

Он је додао и да “ужива” текстовима који лоше говоре о њему у Хрватској.

"Што они лошије напишу о мени, не могу да објасним колико сам задовољан и само размишљам како ћемо да их престигнемо економски”, рекао је Вучић.

Вучић: Прелазимо у фазу личне одговорности

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да се, после укидања ванредног стања, прелази на фазу личне одговорности.

Вучић је, на крају емисијие „Хит твит“, казао да ће се видети шта ће од мера остати, али ће пензионери свакако бити замољени на држање дистанце и даље.

Најавио је да ће сутра имати више разговора, између осталог И са председником Светске здравствене организације, како би видели како да добијемо оно што нам је потребно за Елиза тестове за антитела.

Затим га, каже, чека предизборна кампања, мада до јуна, истиче, неће због обавеза моћи много да се ангажује и помогне странци коју води, већ тек у јуну.

“До тада ће се сами снаћи“ ; рекао је он.

Он је, иначе, гласао за начин на који су др Кон И др Јанковић штитили своју професију, за борбеност, храброст И одлучност свих који су се супростављали крона вирусу.

Уједно се захвалио свима који су се борили да би могли да осигурамо будућност нашим старијим суграђанима, а посебно тунејџерима.

“Не умем то на тако леп начин да кажем као норвешки министар који је рекао да су тинејџерима зивоту на чекању, јер су се жртвовали за старије. Велико хвала што сте то урадили за деке И баке, И земљу”, поручио је он.

Епидемиолог Предраг Кон гласао је за предлог о расту БДП-а, јер прогнозе буде оптимизам, а у овом тренутку је важно да верујемо да ће бити боље.

“Вера у будућност нам је потребна", казао је он.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести