Вучић у понедељак са представницима странака о изборима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састаће се у понедељак са представницима политичких странака, а тема састанка, како се очекује, биће питање наставка изборних радњи и одржавања избора.
vucic
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Према информацијама Танјуга, састанак ће бити одржан после подне, у 17 сати.Председник је јуче рекао да постоје јасни уставни и законски рокови за одржавање избора, који се морају поштовати.

Он је подсетио да су избори били планирани за крај марта, и да су једном већ померени до крањег датума који устав познаје, те указао да би сада даље одлагање значило да се мандат скупштине продужава мимо Устава и закона, односно да се земља уводи у диктатуру.

Поједине странке опозиције тражиле су, подсећа, одлагање избора још у децембру, јануару, када су, како наводи, код њега тим поводом долазили разни европски посредници, иако су избори били планирани за почетак марта.

А, онда се догодила епидемија ковида 19, када су, каже, говорили како им све одговара, јер је народ незадовољан, у кућама све време...

"То могу да искористе и победе без проблема. Шта да радимо, да чекамо док не буду мислили да сигурно могу да победе? То више нема никаквог смисла", рекао је Вучић.

Претходни састанак Вучића и представника странака које су најавиле учешће на парламентарним изборима одржан је 17. марта, а тада су се сагласили да се избори, раписани 4. марта, прекидају, да више не теку никакве изборне радње и да више нема никаквих изборних блокова до даљњег.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести