ЈОШ 10 ДАНА ДО ЖРЕБА НА 59. ДНЕВНИКОВОМ ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ Традиција мотивише и обавезује

Још два места преостала су у костуру жреба сениорског састава Дневниквог турнира у малом фудбалу. Преосталих шест одавно су попуњени. Што се организационог дела тиче, како је навео директор турнира Веселин Вилотијевић, највећи део посла, уз спонзорске уговоре, завршен је када је улогу председника Такмичарске комисије и ове године прихватио дугогодишњи спортски радник Сеад Чочић.
с
Фото: Приватна архива, Сеад Чочић (у средини) на раду у ФСС

Функцијама у фудбалским организацијама, градског, покрајинског или републичког профила, без разлике, у спортској биографији додао је и одговорне задатке у организацији престижних дворанских такмичења, од Триглава до Ђевђелије. У такмичењу на Дневниковом турниру он је човек коме се верује.

-Дневников турнир сам још у време Југославије поредио са најзначајнијим догађајима под кровом, попут сарајевског Фисгола, на коме сам учествовао, загребачке „кутије шибица“, сплитских „Грипа“... То су такмичења на којима су уз загребачку „Успињачу“, „Мостарске кише“, екипе Аце Ковачевића из Београда и осталих, учествовале и пехаре освајале и бројне новосадске екипе – присетио се Чочић. - Традиција Дневниковог турнира била је довољан мотив да будем и данас уз тај јединствени спортски догађај у зимском периоду. Корак по корак, захваљујући изузетно квалитетном кадру у организацији, у коме сам и сам тек један мали шрафић моћног механизма, на добром смо путу да Дневников турнир приближимо сјају 80-их и 90-их година прошлог века. Није лако, доста је времена изгубљено, али сведочанства и играча и гледалаца у минуле две године довољан су основ веровању да смо на правом путу.


Молим, без „др“ на терену

На Дневниковом турниру у малом фудбалу 1992. године др Сеад Чочић био је на челу медицинске екипе у дворани на Сајмишту. Од тада је на разним дужностима на турнирима, изван медицинске струке.

-Молим без „др“ када сам у фудбалским структурама – инсистирао је Чочић. – У раду са пацијентима се подразумева, али у фудбалу нема ни потребе, а ни смисла.

Један од момената које ће др Чочић да памти јесте начин на који су му родитељи пре годину дана захвалили на стручно указаној првој помоћи њиховом дечаку након повреде колена за време турнирске утакмице.


Рок за пријаве за два преостала места је 12. децембар или до попуне планираног броја.

Дефинитивно, термин јавног жреба је у петак, 15. децембра у 17 часова на Гала вечери Дневниковог турнира у Вили Москва у Ветернику. Распоред термина такмичења од 25. децембра до финалних утакмица 14. јануара објављен је на сајту www.dnevnik.rs , као и на

профилима Дневниковог турнира на друштвеним мрежама.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести