Бађо најавио италијански камп у Србији

БЕОГРАД: Банка Интеза ће, у сарадњи са осигуравајућом кућом ДДОР Нови Сад, и ове године подржати одржавање Италијанског фудбалског кампа у Србији, а званични промотер пројекта је легендарни италијански фудбалер Роберто Бађо, саопштили су организатори.
1
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Камп ће дечацима и девојчицама узраста од 7 до 14 година пружити јединствену прилику да о вештинама и тајнама фудбала уче кроз рад са врхунским италијанским тренерима.

"Као део Италијанске групе Интеса Санпаоло, Банка Интеза је посвећена не само пружању подршке грађанима и привреди у виду иновативних услуга и производа, већ и промоцији и размени италијанских и локалних вредности из области културе, уметности и спорта", рекла је Драгиња Ђурић, председница Извршног одбора Банке.

Она је нагласила да је укључена у организацију Италијанског фудбалског кампа за децу верујући да се на тај начин доприноси афирмацији нових генерација будућих спортиста

"Овим чинимо нешто веома лепо за младе људе у Србији, а то је промовисање спортских вредности путем 'глобалног језика' фудбала; имамо прилику да у Београду угостимо великог саговорника Роберта Бађа и да му покажемо нашу лепу земљу; ширимо на Србију корпоративне вредности наше Унипол групе, која је највећа италијанска група у области неживотног

осигурања", изјавио је Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР Нови Сад.

Он је подсетио да је ДДОР званично осигурање Олимпијског комитета и тима Србије, а да је Унипол генерални спонзор Олимпијског комитета Италије.

"Велико ми је задовољство што сам данас овде на отварању овог кампа, који пружа талентованој деци шансу да буду награђени и можда у будућности буду откривени као нове српске фудбалске звезде", рекао је Роберто Бађо, званични промотер пројекта, играч неколико италијанских фудбалских клубова и четврти најбољи стрелац у историји италијанске репрезентације.

"Ми на Италијански фудбалски камп гледамо као на значајну инвестицију у децу широм Европе", поручио је Марко Шкембри, генерални директор компаније Ворлд куп интернешнел (World Camp International), наведено је у саоопштењу.

Камп ће бити одржан од 24. до 28. јуна 2019. године на фудбалским теренима на Ади Циганлији у Београду и укључује техничке, кондиционе и тактичке тренинге. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести