БЕЗ ПОБЕДНИКА У ВОЈВОЂАНСКОМ ДЕРБИЈУ, Младост ГАТ и Раднички ремизирали у првом колу Прве лиге Србије

На премијери по повратку у прволигашко друштво, дојучерашњи члан Супер лиге Србије, екипа Младости ГАТ, представио је потпуно реновирану екипу.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Осим голмана Стефана Дражића и везног играча Мирослава Бјелоша, сви остали играчи новосадске екипе су новајлије међу Гатовцима, а, уз то, први стручњак тима Немања Кртолица такође је имао премијеру на њиховој клупи.

У 10 минуту обећавајућа је била ситуација после слободног ударца за домаћина, али Лука Дробњак није добро главом захватио лопту. Одмах су одговорили Сремци, који су најпре запретили преко Ђукановића, да би избијену лопту волејом захватио Лазар Ивић, али је голман Елесин сјајно интервенисао. Нису се Новосађани залетали, свесни тога да линије њиховог тима још нису најбоље уигране, па су гости то користили и често били на њиховој половини.

Играо се 36 минут, када је Раднички, после контре, имао фину ситуацију за шут, Пађен је покушао да изненади чувара мреже Младости ГАТ за 17 метара, али није био прецизан. До одласка на одмор прилика више није било, односно резултат је остао 0:0.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Подршка Збиљића

У ложи на ГАТ Арени, јучерашњи сусрет заједно су пратили председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић и први човек Младости ГАТ Дејан Слијепчевић. На тај начин је челни човек Старе даме пружио пуну подршку комшијама са Сателита, за које у овом првенству наступају и петорица младића из омладинске школе црвено-белих. Наравно, после тога се власник компаније ГАТ реванширао Збиљићу и био уз фудбалере Војводине на „Карађорђу“, у дербију „старе даме“ и Партизана.


У наставку су се први радовали ученици тренера Немање Кртолице, који су повели у 62 минуту. После корнера Кокановића, десио се прави мали карамбол у казненом простору гостију, лопта је на крају стигла до Миларада Балабновића,којем није било тешко да затресе мрежу. Тим из Сремске Митровице одговорио је 10 минута касније, такође поске корнера. Извео га је Србијанац, Елесин је боксовао оштру лопту, а она је у главу погодила Исаиловића, и завршила у голу 1:1.

После тога имали су гости још две прилике: оба пута у њима је био Исаиловић после асистенција Србијанца, али је резултат остао 1:1.

Младост ГАТ – Раднички (СМ) 1:1 (0:0)

НОВИ САД: ГАТ Арена, гледалаца: 400, судија: Младен Јаковљевић (Љиг).

Стрелци: Балабановић у 62 за Младост ГАТ, а Исаиловић у 72 минуту за Раднички (СМ).

Жути картони: Н. Илић, Ф. Илић, балановић, бјелош, танасин (Младост ГАТ), Ивић, Исаиловић, мићић, ристовић (Раднички СМ).

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин 6,5, Танасин 6,5, Н. Илић 7, Дробњак 7, Керкез 6,5, Балабановић 6,5 (Јокић 6,5), Поповић 7, Јездовић 6,5 (Ђуричин), Кокановић 6,5, Ф. Илић 6,5 (Бјелош 6,5), Павлица 6,5 (Вујаклија 6,5).

РАДНИЧКИ (СМ): Драгићевић 6,5, Митровић 6.5, Н. Цветковић 6,5, Исаиловић 7, Србијанац 7, Петровић 7, Ивић 6,5, С. Цветковић 6,5 (Гајић 6,5), Ђукановић 6,5 (Ристовић 6,5), Пиус 6,5 (Мићић 6,5), Пађен 6,5 (Ивковић 6,5).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести