Бојан Матић: Без дилеме, заслужујемо Европу

Међу навијачима фудбалере Војводине мало ко је могао да се нада како ће њихови црвено-бели успети да се из Горњег Милановца врате кући са сва три бода.
Radost Bojana Matica
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Сусрет с Металцем већ је ушао у надокнаду времена, резултат је био 2:2, а онда је уследила велика радост за тим тренера Славољуба Ђорђевића. Лопту је пред гол убацио Милан Лазаревић, на правом месту био је Бојан Матић и она се закопрцала у мрежи иза леђа голмана Марковића. Сјајна реакција искусног голгетера наишла је у идеалном тренутку и “стара дама” је направила нови, баш велики корак ка пласману међу тимове који ће овог лета да играју у европској конкуренцији.

- Када човек ради поштено и када у сваком моменту настоји да пружи све од себе, свеједно да ли је то на утакмици или тренингу, на крају успе све то да наплати - дан после сусрета, искрен је био Матић. - Драго ми је што сам донео победу мојој екипи, како због навијача и саиграча, тако и због мене самог. Прегрмели смо тешко гостовање у Горњем Милановцу, по не баш лаком терену, а јако је важно то што смо показали карактер који поседујемо. Сада сам још сигурнији у то да имамо добар тим и да Нови Сад заслужује да гледа Војводину у европском такмичењу.

У првом колу наставка, међутим, ствари нису кренуле путем који је младић из Новог Бечеја прижељкивао. У сусрету с Напретком, наиме, промашио је пенал.


Ефикасни нападачи

Сва три гола које је Војводина постигла у Горњем Милановцу, била су дело нападача црвено-белих. Прво је мету погодио млади новајлија Иван Вукчевић, који се тако, већ у другом наступу за Новосађане, уписао у листу стрелаца, а онда је “стару даму” у вођство довео капитен Немања Човић. Искусни ас одлично је испратио центаршут Стефана Ђорђевића и савладао чувара мреже ривала. Коначно, тријумф Воши донео је Бојан Матић, потписујући на тај начин, првим поготком од повратка у Нови Сад, уверење да ова екипа сада има пуно разноврсног “оружја” у офанзиви.


- Није ми било свеједно после тог промашаја. Имао сам велику жељу да у првој утакмици по повратку у мој клуб будем стрелац, а десило се то што се десило. Због тога ми је гол против Металца још дражи и важнији. Потврдили смо да заслужујемо да будемо међу три најбоље екипе у Србији и убеђен сам да ћемо да учинимо све како бисмо до краја сезоне стигли и престигли екипу Чукаричког, која се тренутно налази на трећем месту на табели.

У обе утакмице на почетку пролећног дела сезоне, Бојан је у игру ушао у наставку, односно није био међу стартерима.

- Нисам дуго заједно с тимом и било ми је потребно одређено време да се уклопим у нови систем игре који форсира тренер Ђорђевић. Заиста ми није толико важно то да ли сам у стартној постави, или шансу добијам у некој каснијој фази утакмице. Увек се трудим да посао одрадим онако како треба и како то од мене с правом очекују навијачи.

У суботу Новосађани имају лепу прилику да вежу и трећу победу овог пролећа, пошто им у госте долази екипа Радника из Сурдулице.

- Лига је ове сезоне, с изузетком два водећа тима, веома изједначена и о томе најбоље сведочи мала разлика у бодовима између тимова који се боре за Европу и пласман у плеј-оф. Без дилеме, и у сусрету с Радником ићи ћемо на освајање три нова бода и, успемо ли у томе, била би то круна, прави шлаг на торту у нашем одличном пролећном старту. Размишљамо од утакмице до утакмице, свесни квалитета који имамо и надам се да ћемо да успемо поново да обрадујемо навијаче нашег клуба - поручио је Бојан Матић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести