"ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА" Неуједначеним критеријумом суђења судија Илић оскрнавио дерби

Војводина је, упркос поразу, у дербију са Црвеном звездом доследно следила раније изведен закључак о значајном искораку у позитивном смеру, што се игре тиче.
stadion karadjordje vojvodine Fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

Одговор на питање зашто је резултат остао у обрнутој пропорцији у односу на такав утисак лежи у неуједначеном критеријуму суђења. Шампионови играчи имали су заштиту која им је у знатној мери омогућилада преполове заостатак у односу на водећи тим Партизана. Зато, између осталог, у Европи ипролазе тако како пролазе, са уједначеним судијским критеријумом и без заштите која је до болаиритирала посетиоце на завидно попуњеним трибинама Карађорђа.

-„Част и брука живе довијека“ – цитирао је Његоша тренер Војводине Ранко Поповић, ненаводећи ничије име нити функцију, поштујући одредбе изведене из Статута националног Савеза,којима се учесницима такмичења искључује право на сопствено јавно мишљење и суд, како осеби и својима, тако и о другим учесницима догађаја. – То што бих желео да кажем за добробит фудбала, то не смем да кажем јер ћу бити погрешно преведен. У времену, у коме су нам пуна уста људских права и залагања за слободу говора, нама је пуно тога ускраћено и на један леп начин онемогућено. Када изгубим утакмицу, не волим пуно да коментаришем неке ствари, које су овога пута утицале на развој утакмице.

Кривицу за Звездино вођство највише сноси голман Царевић, због неодговарајуће поставке, што није својствено врхунском чувару мреже, какав он јесте. Први, као и други гол, у знатној мери, иду на душу и Грузина Георбелидзеа, кога је Букари возао кад је хтео и како је хтео. У кругу играча који су подбацили, у односу на сопствени рејтинг и очекивања навијача, су Радуловић и Вукановић, на чијим су појединачним издањима Новосађани изградили утисак о напретку у игри у минулим колима.

-Генерално, ми јесно изгубили јер смо правили грешке које нисмо смели да направимо, али то што је мени пријало јесте чињеница да је екипа до краја инсистирала и Звезду у добром делу другог полувремена сатерала у својих 16 метара – цени Поповић. - С друге стране, њихова једина брига била је ко ће даље да избаци лопту, ко ће више да се ваља... Жао ми је што о томе причам, али то јесте истина. Од срца им желим, због свију нас, да у Европи прођу даље, али исто тако желим да се на нашим стадионима не понављају сличне ствари, поготово не у мечевима са епитетом дербија.

Паметноме доста. Војводина није могла да наметне ритам, још мање да га одржи, због неразумних сецкања игре и трагикомичних симулирања гостујућих фудбалера. Судија Илић из Ћуприје јавно је опоменуо тројицу играча Војводине и тренера Поповића, а да оштрији старт није виђен на терену. С клупе је удаљио Тањгу и тренера Жакулу, због њихових реакција, које се правдати не могу, али људски разумети могу. Гости су прошли без опомене, макар била и интерна, макар да је изречена за ваљање по терену кад му време није.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести