Четврти тријумф ТСЦ-а, пао и Чукарички

СЕНТА: Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе победили су данас у Сенти Чукарички са 1:0 (0:0) и задржали максималан учинак после 4. кола Суперлиге Србије.
1
Фото: Tanjug

Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе забележили су и четврту узастопну победу у Линглонг Суперлиги Србије. Овог пута Тополчани су после велике борбе савладали Чуарички.

Почетак утакмице је био жесток. Играло се отворено са пуно трчања иако је било у Сенти изузетно топло. Гости су први запретили већ у 7. минуту када је Каљевић шутирао са пет метара, али голман ТСЦ-а Филиповић успео да заустави његов шут. Мало касније Владимир Силађи је побегао одбрани Чукаричког и са саме ивице шеснаестерца шутирао поред стативе.  Потом су шансу имали Београђане, овога пута преко Овусуа. Он је прошао по десној страни, али је Филиповић био наместу. У 21. минуту домаћи фудбалери  извели су лепу комбинацију. Акцију је повео Лукић, а на крају Силађи је са 18 метара шутирао, али је Белић био на висини задатка, и лопту избацио у корнер. У 30. минуту Тополчани су извели брз напад, тукао је са 20 метара Филип Арсенијевић, али је погодио оквир гола.

Само што је почело друго полувреме Бирманчевић је на асистенцију Богосавца оштро шутирао, међутим Филиповић је опет био на месту.  Најзад,  у 57. минуту домаћи су постигли гол. Била је то акција у три потеза. Лопту је повео Силађи по десној страни, пребацио је до Арсенијевића, који је побегао одбрани Чукаричког, одлично центрирао, на другој страни стативе Дејан Милићевића кје лопту послао у леви угао са неких 15 метара.

У 68. минуту досуђен је оправдан пенал за ТСЦ, када је Силађи упутио оштар шут на гол Белића, лопту је зауставио руком Каменовић, а судија показао на белу тачку. Лукић је извео пенал, али јке Белић успео да заустави његов ударац.

У финишу меча Тополчани су могли и до другог гола. Силађи је сјајно центрирао, али је Милићевић са пет метара промашио гол.

С. Стојиљковић


ИЗЈАВЕ ТРЕНЕРА

Одлична утакмица по тешком времену

 На крају меча оба тренера су била задиовољна, иако су изгбили Брђани су честитали Тополчанима на новом успеху.

- Честитам колеги Сабоу на победу. Желим вам пуно среће у првенству, хвала на гостопримству, овакве услове немају многи други клубови. Што се тиче игре, играли смо добро до повреде Пушкарића, онда је била другачија игра, али на крају смо ипак изгубили - истиче тренер Чукаричког Веселиновић. .

Тренер ТСЦ -а Золтан Сабо је истакао:

- Одигракли смо добар меч. Ово је важна победа, штета што нисмо искористили пенал, а на крају смо морали да сачувамо  резултат.

С. Ст.

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 2000, судија: Милановић (Ћуприја).  Стрелац: Милићевић у 57. минуту. Жути картони: Скопљак (ТСЦ), а Каљевић и Каменовић (Чукарички).

ТСЦ: Филиповић 8, Скопљак 8, Томановић 7,5, Тумбасовић 7,5, Милићевић 8,5 (Шинковић), Силађи 8, Поњевић 7,5, Антонић 8, Арсенијевић 8 (Ровчанин 7), Балаж 7, Лукић 7 (Дуроњић 7).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 7, Доцић 6,5, Егић 7, Овусу 7 (Луковић 6,5), Каљевић 6,5, Пушкарић 6,5 (Каменовић 6,5), Богосавац 7,5, Ћирковић 7, Шапић 7, Ковач 7, Бирманчевић 6,5 (Ђорђевић 6,5).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести