Војводина вечерас на "Карађорђу против Радничког ЗА ГОЛ ПРВЕНАЦ И СТАБИЛНОСТ ТИМА

НОВИ САД: Мада је тек недељу дана на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, тренер Ранко Поповић тврди да има формулу за Вошин повратак у круг респектабилних српских суперлишких клубова.
R
Фото: Dnevnik.rs

С обзиром на то да није припремао екипу уочи сезоне, нити је учествовао у селектирању играча, прихватање незахвалне улоге у губитничком ритму екипе, схваћено је као храбар потез човека који зна шта жели и колико може да постигне у овом тренутку.

- Ми настављамо наше упознавање и наш ход ка ономе чему тежимо - јасан је Поповић. - Најпре морамо да будемо свесни где смо и за који клуб играмо, да није то обичан клуб него да је то посебан клуб и да момци имају задовољство да су ту где јесу. Од њих захтевамо да то због чега су ту покажу и на терену. Квалитетни су то играчи и када на терену буду урадили на начин који тражимо, а знам да могу, не би требало да буде проблема. Не бих да потцењујем ни једног противника, али задржаћу право да најавим да ћемо ми у сваком тренутку пробати да контролишемо игру, да доминирамо... Прерано је тражити да то буде свих 90 минута, али ћемо да тежимо да то буде у континуитету и сваки пут све дуже.

По ко зна који пут, а тек је пет такмичарских утакмица иза клуба, Војводина је под притиском императива резултата по сваку цену. Овога пута притисак је утолико јачи јер је присутан пред домаћим навијачима.

- Немојте погрешно да ме схватите, али није свеједно када Војводина губи утакмице, као што би то било прихватљиво у неком другом клубу који је навикао да их губи и који нема очекивања која ми имамо – објашњава Поповић. – Ми јесмо под притиском императива, али то што момцима желим да укажем јесте да је притисак за привилеговане. Не може свако да живи са притиском. Треба да си срећан што си у таквом клубу и да имаш ту врсту пристиска зато јер те тера да будеш бољи. Истина, то лепо звучи, то би требало и у пракси да урадимо. Још упознајем играче, тек ћу да видим ко колико може, али није фраза ако кажем да сви имају подједнаке шансе. На њима је да се изборе, да шансу препознају и да покажу да желе тај континуитет. Тог тренутка када контиунуитет постигнемо ствари ће да се покрену.


Узбуђен, али без треме

Пре 15 и по година Ранко Поповић је предводио Спартак на гостовању у Новом Саду, али на стадиону на Детелинари против „канаринаца“ у прволигашком дербију. Први пут ће, у улози тренера Војводине, изаћи пред навијаче на Карађорђу, за које ће улаз на источну трибину бити бесплатан, уз неко од обележја Војводине.

- Немам трему, али сам узбуђен, то признајем – каже Поповић. - То што је публика захтевна, то је нешто што и желимо. Ако неко нешто од нас захтева и очекује то значи и да нас поштује. Ја то тако гледам. Ако те неко поштује, изађи и узврати му поштовање. Како? Односом према обавезама, радом и залагањем. Буде ли то на нивоу на ком би требало да буде, ни резултат неће да изостане. Сви су спремни осим Тањге и Кајевића. Спремни и надам се расположени за прави одговор на изазове.


Захтеви навијача су јасни: не мораш да побеђујеш по сваку цену, али мораш сваки пут да даш све од себе како би до победе стигао.

- Играчи не могу да дају више од онога што могу да дају – реалан је тренер Војводине. - Уколико бисмо поново били у ситуацији као на утакмици у Крушевцу да лопта не уђе, а ми имали шансе, мислим да нико Војводини близак не може да буде љут. Може да буде нерасположен што нисмо узели три бода, али се нико није љутио јер је било уочљиво колико смо победу желели и у том смеру дали све од себе. Овога пута није ушла. Ући ће други пут. Већ против Нишлија идемо да дамо тај првенац, или да дамо два, три не знам ни ја колико, али да их дајемо.

Сусрет Војводина – Раднички, у суботу на Карађорђу у Новом Саду, почиње у 19 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 4 (А4).

Текст и фото: Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести