Дмитровић пред Украјину: Нека буде 0:1, па био и ја стрелац

БЕОГРАД: Први голман фудбалске репрезентације Србије, Марко Дмитровић, каже да би идеалан сценарио био тријумф у Лавову над Украјином без примљеног гола, после чега би пласман на ЕУРО био јако близу.
Dmitrovic Marko i Liroj Sane/Fonet
Фото: FoNet

Чувар мреже шпанског Еибара истиче да су две победе у јуну, у Украјини и против Литваније, главни циљ. 

"Видећемо како ће се одвијати ствари, али први план и циљ је шест бодова, као и увек. Идемо на победе, прво на Украјина и она је у максималном фокусу", рекао је Дмитровић новинарима у Белом двору, где је компанија "Хеинекен" синоћ организовала гледање финала Лиге шампиона.

Дмитровић очекује да "орлови" наставе узлазну путању у форми, створену још током Лиге нација, али и игром у Португалији (1:1).

"Сви ми голмани и цела одбрана, верујем и цео тим, хоћемо победу без примљеног гола. Видели смо да је Украјина уиграна екипа, иако Шевченко није много година селектор одлично их је укомпоновао. Колектив је њихова снага и неће бити лако, посебно што су на свом терену добри", рекао је он.

Зато Дмитровић истиче да је рецепт партија Србије иста као у Лисабону и у Немачкој (1:1).

"У Украјини морамо да покажемо сјајни тимски дух који имамо. Нека буде 0:1 одмах потписујем. Стрелац? Било ко, па макар и ја из пенала или са гола на гол", уз смех каже Дмитровић, додајући да се шали, јер нема посебну жељу за тим, а да "сви у екипи гинемо један за другог".

Он верује да би национални тим био јачи са Луком Миливојевићем и Матијом Настасићем, који због несугласица са селектором Младеном Крстајићем не добијају позив.

"Они су квалитетни фудбалери, играју у Премијер и Бундеслиги и имају запажене улоге у својим клубовима. Битни су играчи, али све је на селектору и најбоље је да он има све играче у форми и тако буде на слатким мукама. Ово што је изабрао је најбољи тим за ове две утакмице", закључио је Дмитровић.

Србија 7. јуна гостује у Лавову Украјини, а три дана касније чека Литванију.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести