Ђорђевић најављује Вошину победу

Утисак је да у Војводини ништа не препуштају случају, нарочито не после два везана нерешена резултата у сусретима са Колубаром и Младости из Лучана.
Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић верује у себе и своје саиграче
Фото: Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић верује у себе и своје саиграче

Новосађани су јуче ујутро отпутовали на југ Србије, план им је био да тамо одраде још један тренинг, након којег ће шеф стручног штаба Милан Раставац одредити стартну поставу за утакмицу с Радником. Никога међу црвено-белима не уљуљкује то што је њихов домаћин тренутно последњепласирани тим на суперлигашкој табели, јер су свесни колико терен у Сурдулици може да буде опасан за све ривале. О томе најбоље сведоче речи капитена екипе Стефана Ђорђевића.

– Сигурно је то да је пред нама веома тешка утакмица – јасан је био искусни леви бек новосадских црвено-белих. – Терен Радника уме да буде изузетно незгодан и то нам не иде у прилог, али мораћемо да се адаптирамо на услове за игру који нас данас очекују. Наш хендикеп је у томе што ћемо наступити без тројице или четворице играча, али сам сигуран да ће момци којима тренер Раставац буде указао поверење, оправдати очекивања и пружити добру партију. У последња два сусрета нисмо успели да победимо, а тежак циклус дуела је пред нама. Управо и због тога у против Радника идемо на тријумф, јер морамо и желимо да кренемо унапред.


Могућа постава Новосађана

Због изостанка тројице стандардних првотимаца, могуће је да Војводина на мегдан Раднику истрчи у следећој постави: Н. Симић – Бјековић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Топић, Милосављевић – Бараје, Зукић, Кабић (Нешковић) – Видаков.

Утакмицу суди Марко Иваковић из Лајковца, помагаће му Марко Ђуричић (Лозница) и Милан Пашајлић (Рашка), док је улога ћетвртог арбитра поверена Јелени Цветковић из Лесковца.


Вељко Симић неће моћи да наступи због црвеног картона добијеног у суботу против Лучанаца, а на истој утакмици повредили су се нападачи Немања Николић и Филип Малбашић. Стручни штаб екипе из Српске Атине ни на једног од њих неће моћи да рачуна за данашњу утакмицу, а остаје да се види ко ће да их замени.

Има Војводина добар играчки кадар, свакако је да момци с клупе чекају прилику као „запете пушке“, па би, рецимо, уместо Николића шансу могао да добије Милан Видаков, а уместо Вељка Симића и Малбашића, могли би да се у постави нађу Дејан Зукић и Урош Кабић или Михајло Нешковић. Наравно, о томе ће коначни суд донети Милан Раставац, а јасно је да ће старији новосадски суперлигаш, у којем год саставу да истрчи на терен Радника, пред собом имати један-једини циљ – да победи и на тај начин почне нову тријумфалну серију.

– Иако још не знам то да ли ће ми тренер указати поверење, максимално сам спреман и фокусиран на сусрет са Сурдуличанима, као и остали саиграчи – поручио је прошлогодишњи најбољи стрелац Прве лиге Србије Милан Видаков. – Имао сам против Младости из Лучана лепу прилику, али, нажалост, нисам добро захватио лопту и она је пропала. Уколико се нађем у стартној постави данас, даћу све од себе да Војводина савлада ривала, а потрудићу се и да будем стрелац.

Утакмица Радник – Војводина почиње у 18 часова, уз ТВ пренос на првом каналу Арена спорта.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести