ДУШАН ТАДИЋ: Ако постанем тренер, ТРАЖИЋУ САВЕТ ОД ЖОЦА

Капитен фудбалске репрезентације Србије, Душан Тадић, овога лета је започео ново поглавље своје каријере потписом за турски Фенербахче, који ће у њему и Едину Џеку имати главне адуте у борби за повратак шампионске титуле.
s
Фото: Youtube printscreen/ FBTV

Тадић је недавно дебитовао за истанбулски клуб у дуелу са молдавским Зимбруом, који су у оквиру квалификација за Лигу конференција "канаринци" добили са 5:0. Асистент код водећег гола био је управо српски репрезентативац, који се од старта свог мандата у редовима турског великана наметнуо као мотор тима.

Када навијачима Фенербахчеа поменете Србију, једна од првих асоцијација им је без икакве сумње најтрофејнији кошаркашки тренер Европе Жељко Обрадовић, који је њиховом клубу донео за сада једини трофеј Евролиге, а први икада у турској клупској кошарци.

На питање да ли се по доласку у Фенер можда чуо са Обрадовићем, Тадић је рекао:

- Нисам још причао са њим, али он је легенда. Тренер са највише трофеја у Европи. Поставио је велики пример за све. Ради свој посао са невероватном страшћу и зна апсолутно све. Ако одлучим да некад постанем тренер, волео бих да седнем са Обрадовићем и да добијем неки савет од њега. Јер, он је највећи у кошарци. Прави пример. И изузетно битан за моју земљу. Било би лепо када би се вратио у Фенербахче. Волео бих да одем на неку кошаркашку утакмицу овде, ако будем имао времена. Ту су и Гудурић и Бјелица од српских играча- испричао је Душан Тадић.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести