Полуфиналe ЛШ: „Стара дама" пред финалом 

Фудбалери Јувентуса  су  рутински, без проблема стигли су  до предности од два гола у сусрету са Монаком у Монте Карлу. Чини се да су Торињани врло близу финала, јер тешко је веровати да „кнежеви" у Италији у реваншу (уторак) могу да анулирају предност „старе даме" тим пре што Буфон у Лиги шампиона није примио гол више од 600 минута.  
Iguain postize pogodak
Фото: FoNet

Као што се и очекивало екипе су опрезно ушле у меч, Јувентус је почео сусрет са појачаном одбраном, док су „кнежеви" играли бојажљиво, а онда  како је меч одмицао  домаћи фудбалери су преузели инцијативу и створили две лепе прилике, оба пута у прилици је био млађани Мбепе, али се  искусни Буфон сјајно поставио и заустваио ударце. Торињани су се средином првог дела ослободили притиска, и после прве праве прилике стигли до вођства. После једноставне, али лепе акције и две пете, Дибале и Алвеса, Игуаин је са петанестак метара савладао Субашића. Покушавали су „кнежеви" да после гола пробију бедем испред Буфона, али  нису успели у одсутним  тренуцима Бонући, Барзаљи и Кјелини су били на месту. Друго полувреме почело је шансом  Фалкаоа, али се поново сјајно поставио Буфон и одбранио ударац. Фудбалери Јувентуса су се у наставку још више повукли, збили редове, али су повремено кретали и у опасне контра нападе. После  једне такве акције у којој су поново учествовали Дибала, Алвес и Игуаин после центаршута са десне стране аргентински центарфор је поново погодио мрежу.

Наравно, после новог гола тренер домаћих Жардин покушао је да освежи тим са двојицом нападача, међутим, чврста одбрана Јувентуса је одолевала свим покушајима  фудбалера Монака. Једноставно, „кнежеви" нису нашли ни једну пукотину у одбрани Торињана. Додуше, имали су домаћи лепу прилику после ударца Глика главом, али је Буфон био на месту.  

Г. Ковач     

Монако – Јувентус 0:2 (0:1)

МОНТЕ КАРЛО: Стадион Луј други, гледалаца око 26.000, судија: Лахоз (Шпанија), стрелац: Игуаин у 29.  и 59. минуту. Жути картони: Фабињо (Монако), Бонући, Маркизио (Јувентус).

МОНАКО: Субашић – Дирар, Жемерсон, Глик, Сидибе – Силва(Туре), Бакајоко (Мутињо), Фабињо, Лемар(Жермаин) – Мбапе, Фалкао.

ЈУВЕНТУС: Буфон – Алвес, Барзаљи, Бонучи, Кјелини, Сандро – Маркизио(Ринкон), Пјанић (Лемина), Дибала – Манџукић, Игуаин(Квадрадо).  

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести