ДВАНАЕСТ КАНДИДАТА, А „СТОЛИЦА“ ТРИ Ово је СПИСАК селекција учесница баража за пласман на ЕП

НИОН: Европска фудбалска унија (УЕФА) потврдила је вечерас на званичном сајту имена 12 селекција које ће се у мартовском баражу борити за преостала три места на Европском првенству.
а
Фото: Dnevnik.rs

После окончања квалификација позната су имена 20 селекција које су обезбедиле пласман на ЕУРО уз домаћина Немачку.

То су Србија, Албанија, Аустрија, Белгија, Хрватска, Чешка, Данска, Енглеска, Француска, Мађарска, Италија, Холандија, Португал, Румунија, Шкотска, Словачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска и Турска.

У баражу ће играти 12 селекција које су то право стекле пласманом у Лиги нација 2022/23. То су Босна и Херцеговина, Естонија, Финска, Грузија, Грчка, Исланд, Израел, Казахстан, Луксембург, Пољска, Украјина и Велс.

Позната су оба полуфинална пара баража Лиге нација Ц. То су Грузија - Луксембург и Грчка - Казахстан. једна од те четири селекције ће на ЕУРО.

У Лиги нација А се зна полуфинални пар Пољска - Естонија, као и да ће Велс бити домаћин у полуфиналу.

У Лиги нација Б се зна да ће домаћини полуфинала бити Израел и Босна и Херцеговина.

Финска, Украјина и Исланд ће после жреба сазнати ко ће у бараж Лиге нација А против Велса а ко у бараж Лиге нација Б против Израела, односно Босне и Херцеговине.         

Оно што се сигурно зна је да ће све три селекције бити гости у полуфиналним мечевима. После жреба за позиције наведене три селекције у баражу, биће одржан и жреб који ће одредити домаћине финалних мечева у сва три плеј-офа.

Бараж мечеви за пласман на ЕУРО играће се у периоду од 21. до 26. марта следеће године, а термини свих утакмица биће одређени накнадно, кад буду комплетирани сви парови.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести