ФИФА казнила Србију са 50.000 франака због понашања навијача

ЛОЗАНА: Међународна фудбалска федерација (ФИФА) покренула је дисциплински поступак против фудбалских савеза Аргентине, Србије, Мексика и Еквадора због понашања играча и навијача на Светском првенству у Катару 2022. године, преноси Спортклуб.
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Фудбалери Аргентине су након тријумфа у финалу Мундијала бурно славили. Трчали су и певали кроз простор за званичне интервјуе и притом оштетили слабе преградне зидове. Потом се нису одазвали на позив да разговарају са међународним медијима.

ФИФА је казнила селекцију Србије са 50.000 швајцарских франака због скандирања навијача на мечу са Швајцарском током ког су поједини играчи Швајцарске вређани на националној основи.

Мексико је кажњен са 100.000 швајцарских франака због анти-геј скандирања навијача из Мексика, док је Еквадор кажњен са 20.000 евра због увреда током скандирања навијача Еквадора на рачун Чилеа.

Покренут поступак и против Хрватског фудбалског савеза

Међународна фудбалска организација покренула је поступак против Хрватског фудбалског савеза због догађања на утакмици за треће место Светског првенства у Катару против Марока, преноси СРНА.

ФИФА је покренула поступак због "могућих кршења" чланова 13. и 16. дисциплинског кодекса који се односе на дискриминацију, ред и сигурност на утакмицама.

ФИФА је навела видео-снимак на коме се виде играчи репрезентације Хрватске који певају песме са националистичким детаљима.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести