ФК ПРОЛЕТЕР  Пролеће за потврду високог пласмана

Иза млађег новосадског фудбалског суперлигаша Пролетера остала је година која ће остати уписана у клупску историју.
Dragan Radojičić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Драган Радојичић Фото: Дневник.рс

Након 67 година од настанка клуба, чета са Слане баре се пласирала у елиту српског фудбала. И не само то: момци које предводи искусни тренер Драган Радојичић, у елитном рангу су, одличним, нападачким играма, јесењу трку завршили на седмој позицији и по многим параметрима заслужено им је припао епитет најпријатнијег изненађења. Управа, на челу са председником Стевом Буљићем и спортским директором Гораном Антићем, људима за чија су имена везани велики успеси, није седела скрштених руку. Вукла је праве потезе, а један од најважнијих био је долазак тренера Драгана Радојичића, који је са сарадницима Бранком Жигићем, Дарком Жакулом, Душаном Бројчином и Марком Прентовићем, уз одлично одрађене припреме, наставио узлет и у Суперлиги.

- На позив Горана Антића којег би пожелео сваки клуб, без размишљања сам одбио неке понуде из иностранства и с пуно елана прионуо на посао. Гро екипе остао је на окупу, па смо кроз припреме надограђивали постојећи састав и довели искусне суперлигашке играче попут Танасина, Букорца и Вукобратовића, а при крају прелазног рока и искусне интернационалце Красића, Мићића и Вујаклију. Прави путоказ да ћемо можемо да играмо значајну улогу, биле су припреме у Новом Саду и Словенији, које су представљале прави пут ка високо избореној позицији међу осам најквалитетнијих тимова после првог дела сезоне - објаснио је Радојичић.

Новосађани су у полусезони освојили 28 бодова и нашли се баш високо на табели.

-  Не би било лепо рећи да нисмо задовољни пласманом и освојеним бодовима. Руку на срце, иза нас је успешна јесен. Међутим, мислим да смо, судећи по приказаној, атрактивној игри, могли да освојимо и много више бодова. Висок ниво форме, и поред две првенствене паузе због обавеза репрезентације, држали смо од првог до последњег кола. То је знак да су играчи у потпуности били посвећени обавезама, успешно се прилагођавајући високим критеријума стручног штаба. У утакмице у којима смо могли да упишемо више бодова, спадају оне одигране у Новом Саду, са Напретком, Војводином и Партизаном, а на гостовањима са Чукаричким и Младости, а у другом делу и са Вождовцем у Београду,односно Спартаком на „Карађорђу“. Податак да смо само једном, и то у првом делу у Крушевцу, били у подређеном положају, најбоље сведочи о свему томе што сам рекао.


Квалитетан стручни штаб

Оно што је шеф струке Пролетера апострофирао била је велика улога сарадника у његовом стручном штабу.

- Сви они су на прави начин одрадили свој део обавеза. Заслуге за одличну физичку спрему апсолутно иду на рачун  Марка Прентовића, то што су голмани обавили задатке, заслужан је Душан Бројчин, а за рад с лоптом и припрему тактичких задатака, као и снимљену игру противника, заслужни су Бранко Жигић и Дарко Жакула. Велику захвалност дугујем и људима који су били уз нас, како на терену, тако и око њега. Зато бих, поред Горана Антића, истакао председника Стеву Буљића, Новака Буљића, генсека Озрена Дукића, лекарски тим на челу са докторима Драганом Јакицом и Данијелом Жупићем, физиотерапеутима Љубишом и Стефаном  Димитровим, као и економом Славком Јеремићем.


Нема сумње да је са задовољством чета са Слане баре отишла на зимски одмор, пре свега због пласмана међу екипе које конкуришу за плеј-оф.

- Приоритет нам и даље остају опстанак у лиги и афирмација играча. Наравно да ће уз то и резултат бити примаран. Убеђен сам да ћемо бити још квалитетнији, с обзиром на то да смо летос неке резове правили у ходу. Сада имамо пуно јаснију слику и комплетиран играчки кадар. Знам да ћемо се суочити и са одласцима појединаца. проуроковане жељом да реше неке животне ствари. За сада, ипак, немам индиција ко би могао да нас напусти током зиме. Одреаговаћемо правовремено, доводећи играче који би нам донели нови квалитет - истакао је стратег игре Пролетера Драган Радојичић.

Прозивку за почетак зимских припрема, Радојичић је најавио за 9. јануар, када ће бити одрађени лекарски прегледи, а дан касније биће одржан и први тренинг.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести