ФСГ Нови Сад: Младост спремна за финале купа са Цементом

Први пораз током припремног периода фудбалери Младости из Бачког Јарка уписали су минулог викенда у двобоју са Оџацима (3:2).
Golman Mladosti Dragan Lolić   Foto:Dnevnik.rs/ M. Menićanin
Фото: Голман Младости Драган Лолић   Фото:Дневник.рс/ М. Менићанин

Претходно су ремизирали са новосадском Славијом (1:1) и Радничким из Зрењанина (2:2), уз убедљив тријумф против војвођанског лигаша Јединства из Новог Бечеја – 6:1. Подмлађени састав српсколигаша са Ливадице одише добром енергијом, а импонује добар учинак стрелаца, као наговештај берићетног пролећа.

„На адекватан начин смо искористили повољне временске прилике и пре снежних падавина успешно пребродили најважнији и најтежи део припрема. Одличан одзив на тренинзима и позитиван здравствени билтен омогућили су свима да се равноправно боре за место под сунцем, у ситуацији када је заоштрена конкуренција. Идемо добрим путем, сигуран сам да ћемо спремни дочекати пролећну премијеру против Црвене звезде“, каже голман Драган Лолић.

Из новосадског Борца, братског клуба, поред тренера Немање Кртолице, стигли су најбољи стрелац Немања Стојшић, капитен Зарије Гојковић, штопер Иван Кочиш и бонус Давид Нинковић. На Ливадици је поново Јован Руњевац (Борац, Шајкаш), регистрован је и Драгољуб Васић, некадашњи офанзивац Младости из Турије, а плаво-бели рачунају и на штопера Дамјана Тодоровића (20), бившег играча Инђије, Цемента, Црвене звезде и ЧСК Пиваре. -Јесенас смо, упркос бројним кадровским проблемима, освојили 22 бода. Без обзира на чињеницу да смо далеко од опасне зоне, не смемо да се опустимо јер је пролећни део сезоне увек тежи. Тимови из доњег дела табеле нису седели скрштених руку, појачали су се са надом да могу да ухвате сламку спаса. Уводна два кола смо домаћини, а ако добро стартујемо имамо шансе да се позиционирамо међу пет водећих.

Опрему су раздужили Никола Поповић (Цемент), Никола Патковић (Натерс, Швајцарска), Милан Стојшић (Мајур), Момчило Сунајко (Борац, Лешница), Данијел Панић (Слога) и Александар Тодоровић (вратио се у родни Шабац). Искусни центарфор Предраг Ђокић, због обавеза на радном месту није у могућности да редовно тренира.

„Отишло је неколико стандардних првотимаца, али сматрам да нисмо слабији него јесенас. Окосница је остала на окупу, стигли су млади играчи, жељни доказивања на српсколигашкој сцени. Много нам значи повратак на терен Милорада Косића, после шестомесечне паузе. Покрива све позиције по левој страни, поникао је на Ливадици и биће од користи за пролећне битке.“

Уколико временске прилике дозволе, Јарачани ће у недељу играти финале Купа ФСГ Нови Сад против Цемента. На клупи Беочинаца је Драган Милошевић, познат по томе да је са фудбалерима Младости летос изборио повратак међу српсколигаше.

„Покушаћемо да репризирамо успех од пре две године, када смо после Купа ФСГ Нови Сад освојили Куп ФС Војводине. Беочинци имају млад тим, беспрекорно физички припремљен, али даћемо све од себе да их победимо и подигнемо самопоуздање пред наставак првенства. Бићемо обазриви, јер игра се само један меч и нема поправног испита“, нагласио је Драган Лолић.    

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести