Фудбалери Новог Сада почели припреме за нову сезону

После једномесечне паузе закотрљала се лопта на Детелинари. Пред 25 фудбалера РФК Нови Сад, спремних за изазове у јужној групи Војвођанске лиге, изашли су председник Синиша Кресојевић, спортски директор Александар Важић и шеф стручног штаба Мирослав Горданић, који су их упознали са задацима и амбицијама у предстојећој сезони и ставили им до знања да је имератив пласман у виши ранг, у години када се слави век  од оснивања, са дугорочним циљем да се уђе у Прву лигу Србије.
novi sad 1
Фото: Дневник (Ј. Галић)

На крилима стогодишњег јубилеја, како рече председник Кресојевић, приоритет свих приоритета је да се клуб врати тамо где је некада и био – у други ранг такмичења.

– Борићемо се да дођемо до циља. Један од приоритета је реконструкција стадиона. Информације с којим располажем су те да ће за месец дана, захваљујући градоначелнику Милошу Вучевићу, Управа за имовину покренути реконструкцију главне и помоћне трибине. У току је сређивање терена, а до краја године требало би да завршимо стварање комплетних услова за рад са младима – рекао је Кресојевић.


Састав

Боје Новог Сада у наступајућој сезони браниће: Немања Ромић, Милош Ранђеловић, Филип Хромиш, Александар Леђанац, Драган Кавчић, Владимир Бранковић, Срђан Сувајџић, Александар Игњић, Дејан Митровић, Александар Симић, Јован Пекић, Миљан Иван, Марко Јањић, Немања Кантарyић, Огњен Боровница, Марко Станчетић, Арсеније Петровић, Огњен Велковски, Дејан Вукаљевић, Александар Ерак, Милош Ковачевић и Драган Зековић.

Стручни штаб:Мирослав Горданић, тренер Немања Спиридоновић, тренер голмана Владимир Пуповац, секретар Михаило Јањић и физиотерапеут Предраг Јовановић.


Спортски директор Важић  је саопштио да су клуб напустили Анђело Качавенда, Драган Смиљанић и Драгомир Вукобратовић.

–  Дејан Вукаљевић, Александар Ерак, Милош Ковачевић и Драган Зековић су за сада наша појачања Имамо и неколико момака на проби, Александра Шмита, Немању Матијевића и Немању Бјелогрлића, а у плану су још нека појачња-  рекао је Важић.

Мирослав Горданић важи за стручњака који можда најбоље познаје прилике у степену такмичења где су канаринци.

– Оптимизам за пласман у Српску лигу заснивамо на добром раду и доброј атмосфери. Управа нам је обезбедила сјајне услове за рад, а мени је част што сам тренер у клубу са овако дугом и сјајном традицијом. Даћу све од себе да ова сезона буде једна од најбољих. Трка за највиши пласман биће интерсантна и напорна а ја верујем да ћемо ми први проћи кроз циљ – поручио је Горданић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести