Скупштина РФК Нови Сад за новог председника изабрала Синишу Кресојевића

Задовољни постигнутим резултатима свих селекција, уз сету за пропуштеном шансом у финишу такмичења на југу Војвођанске лиге, чланови руководства РФК Нови Сад Скупштинском седницом резимирали су сезону и одредили правце деловања.
РФК Нови Сад/Нови председник РФК Нови Сад Синиша Кресојевић 
Фото: РФК Нови Сад/Нови председник РФК Нови Сад Синиша Кресојевић 

Најважније скупштинске одлуке односе се на избор Синише Кресојевића за председника Клуба и Управног одбора и именовање Мирослава Мите Горданића за шефа Стручног штаба у новом мандату. Обе одлуке усвојене су једногласно. На предлог новог председника, Скупштина је потврдила избор шесторице, од деветоро чланова, колико је Статутом предвиђено. У састав Управног одбора ушли су: Михаило Јањић, Милош Мирков, Раде Леђанац, Дане Миоковић, Александар Важић и Зоран Јовановић. Преостала три места резервисана су за будућег генералног спонзора Клуба и двоје представника будућих спонзора.

- Врло брзо предочићу Скупштини предлоге за преостала три места. Разговори са потенцијалним спонзорима су у завршној фази - нагласио је Синиша Кресојевић. – Привредници су заинтересовани за сарадњу јер су снимили шта смо и колико смо урадили и на који смо ниво Клуб подигли у минуле три године. Сви се сећамо, шта смо затекли овде када смо 2018. закорачили преко прага. Крш и лом на све стране, али је постојала некаква звезда водиља која ми је говорила да се укључим и прикључим људима који су се борили за опстанак Клуба. И изборили смо се, сви заједно, неко више, неко мање, колико је ко могао, али свако у складу са сопственим могућностима. Уз улазак сениорског састава у Војвођанску лигу и пласман омладинског тима у Лигу Србије, као значајније резултате издвојио бих и реконструкцију управне зграде и стадиона. Оно на шта сам највише поносан јесте број младих „канаринаца”, чији број у нашем јату расте из дана у дан, захваљујући поверењу родитеља оживели смо клуб који претендује да поново постане понос Детелинаре и града чије име носи. Што се нове сезоне тиче, циљеви су: пласман сениорског тима у виши ранг, наставак реконструкције стадиона и формирање спонзорског пула, како бисмо што стабилније одговорили на све изазове.

Све обавезе према играчима и члановима Стручног штаба (у РФК Нови Сад ради 16 тренера са 265 играча, од „петлића“ до сениорског састава) измирене су до последњег динара и на време. На ту чињеницу пођеднако су поносни и чланови руководства, али и сви они који су личним донацијама помогли функционисању колектива на свим нивоима. Финансијски извештај, који је баш као и Извештај о раду у минулих шест месеци, поднео технички директор Михаило Јањић, сведочи о расходима тешким 7.695.300,00 динара.

Ко ће од играча понети терет нове сезоне, а ко ће добити одрешене руке у знатној мери зависиће од процене тренера Мите Горданића, који је струком и посвећеношћу оплеменио атмосферу и на терену и у свлачионици. Врло брзо је са руководством дефинисао заједнички именилац за продужење сарадње на следећу сезону.

- Драго ми је да сам постао члан колектива какав је данас Нови Сад  – рекао је тренер Горданић. - Захваљујући вам свима на поверењу ја једино што могу да најавим и да чврсто обећам јесте да ћу употребити све своје знање, које сам годинама стицао на терену и као играч и као тренер, али ћу и од фудбалра тражити да на изазове одговоре на идентичан начин. Остаје жал за пропуштеном могућношћу пласмана у Српску лигу, али утолико ће мотив бити снажнији да до тог циља стигнемо у јуну 2022. године. 

Прозивку играча на које ће да рачуна за нову сезону Горданић је заказао за 5. јул, када и почињу припреме на стадиону Детелинара. О могућем делу припрема изван Новог Сада у преговорима је са дестинацијама на Јадранском приморју, што ће знатно зависити од прилива финансијских средстава.

На крају, али никако по хијерархијском реду момената значајних за Клуб, планирана је и свечана академија, којом би РФК Нови Сад обележио редак јубилеј, 100 година постојања и рада. Термин за одржавање академије није прецизиран, али је лоциран у јесењем термину.     

Ј. Г. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести