Фудбалери Пролетера данас дочекују Раднички на "Карађорђу"

Фудбалери Пролетера освојили су у Крушевцу, у сусрету с Напретком, изузетно важан бод (1:1), који може пуно да им значи у финишу првог дела првенства.
1
Фото: Ј. Грлић

Међутим, да би Сланобарци испунили циљ и пласирали се у плеј-оф, просто морају данас да победе екипу Радника из Сурдулице, тим који у пролећном делу Суперлиге Србије још није поражен и још није примио погодак, што је прави куриозитет. Радник је, уосталом, у пролећном делу првенства већ победио Војводину на “Карађорђу” (1:0), а играо је нерешено и у Бачкој Тополи (0:0). 

- Играчи су реаговали одлично у Крушевцу - истакао је тренер Пролетера Душан Бајић. - Надам се да ћемо и у утакмици с Радником да пружимо добру партију и победимо. Свесни смо да нас очекује тежак дуел против доброг противника, који игра чврсто и дициплиновано, о чему најбоље сведочи податак да у пролећном делу првенства није примио ни један гол. Упозорава нас и податак да су Сурдуличани, између осталих, победили и Црвену звезду. Нама је ова утакмица од изузетног значаја, баш као и све остале од када сам у клубу. Првенство је изузетно изједначено, у већини утакмица нијансе одлучују, екипе су приближног квалитета, па сваки бод пуно значи. 

У Крушевцу одличну партију пружио је искусни бек Александар Танасин, који је оптимиста и пред данашњи сусрет. 

 - Очекује нас тешка утакмица и то против доброг противника - тврди Танасин. - Сурдуличани играју дисциплиновано, али сам уверен да ћемо освојити три бода. Свесни смо озбиљности задатка и и учинићемо све да обрадујемо наше верне навијаче. 

Тренер Бајић има доста проблема око састава тима: голман Никола Петрић и први стрелац тима Стефан Томовић, леви бек Огњен Митровић, а онда и капитен Бранислав Јовановић, мораће да паузирају због накупљених картона, док се искусни штопер Марко Јовановић још увек није опоравио од повреде бутног мишића.   

 -   Имамо адекватне замене на свим позицијама - додао је Бајић. - Уверен сам да ћемо пружити добру партију и да ћемо успети да победимо. У сваком случају, изгледаћемо на терену другачије него у мечу са Спартаком, односно онако како смо деловали у већини сусрета. 

 Иако тренер Бајић није одредио тим који ће данас супроставити Раднику, ваља веровати да ће Пролетер утакмицу почети у следећем саставу: Новић - Танасин, Марјановић,  Андрејевић, Милошевић - Вукасовић, Кун, Ј. Илић (Којић) - Нинковић, Калуђеровић, Младеновић (Стојановић).  Г. Ковач    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести