Фудбалери Пролетера данас на Карађорђу дочекују Звезду

На крилима победе у Крагујевцу, фудбалери Пролетера данас у 13 часова дочекују Црвену звезду на „Карађорђу“ - свесни су Сланобарци да је шампион велики фаворит, али су спремни да му пруже снажан отпор.
s
Фото: Youtube Printscreen

Уз мало спортске среће верују да могу и до резултатског изненађења. Све то млађи новосадски суперлигаш темељи на одлично реализованим припремама у Белеку, доброј игри у Крагујевцу и чињеници да су у јесењем делу првенства успели да откину два бода водећем Партизану у Београду.

- Звезда јесте велики фаворит – објашњава тренер Пролетера Душан Бајић. – Међутим, нико нема право да нам одузме наду. Колико смо свесни   тежине задатка, толико смо спремни  за велики окршај. Покушаћемо да  игром парирамо Београђанима, да одиграмо храбо, баш као што смо играли у Крагујевцу.  

Иако је тек почетак пролећног дела првенства Сланобарци имају проблема око састава тима:  мађарски интернационалац Берталан Кун изостаће због жутих картона ,а повређен је  Марко Вукасовић, кога ће заменути искусни Бранислав Јовановић.

- Очекује нас тешка утакмица- каже Бранислав Јовановић. – Звезда нема право на кикс и урадиће све како би дошла до победе у Новом Саду. Свесни смо задатка, али се нећемо предавати.


Живковић на центру

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, капацитет 15.000 гледалаца, судија: Живковић (Ниш), почетак у 13 сати,  ТВ Арена спорт , премијум 1. ПРОЛЕТЕР: Петрић – Милошевић, М. Јовановић, Аксентијевић, Митровић – Б. Јовановић, Којић, Томовић, Илић – Нинковић, Калуђеровић. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Пићини, Драговић, Ераковић, Родић – Саного, Канга (Срнић), Иванић – Бен, Охи (Павков), Катаи.  


Интересантно је то да су фудбалери Пролетера и Црвене звезде одиграли шест утакмица у првенству и у свих шест мечаева славили су београдски „црвено – бели“.  Јесенас је Звезда на „Митићу“доста лако славила са 3:0. Међутим, од тада много тога се променуло у табору Сланобараца, екипа игра много чвршће, брже  и разноврсније.

- Учинићемо све да зауставимо Звезду – каже један од водећих фудбалера Пролетера Никола Нинковић, који је својевремено носио дрес Партизана. – Било би лепо да победимо, био би то мој поклон бившим саиграчима. Свестан сан снаге црвено – белих, али ни ми ни нисмо лоши,  уверен сам да можемо до повољног резултата.

- Као што смо рекли да због жутих картона и и повреда изостаће Берталан Кун и  Вукасовић, а замениће их искусни Бранислав Јовановић и Лазар Којић који имају сличне улоге у тиму. - Ништа се битиније неће променити у тиму- каже Бајић. – Филозофија игре остаће иста, покушаћемо да зауставимо нападе Звезде и да  их кроз игру изненадимо.

Меч између Пролетера и Црвене звезде игра се данас од 13 сати на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду, а улазнице се продају од 9 сати по цени: 500 динара југ, 700 динара запад и 2.000 динара галерија.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести