Фудбалери Пролетера заслужено при врху прволигашког каравана

Минималном победом, оствареном у дуелу с Инђијом, фудбалери Пролетера завршили су најуспешнију полусезону откако се такмиче у прволигашкој конкуренцији.
proleter-novi-sad
Фото: Dnevnik.rs

Освојено треће место на табели, уз историјски број скупљених бодова (29), Новосађанима дају за право на наду да ће на пролеће јуришати ка суперлигашком друштву. Уз агилну управу и квалитетан играчки кадар и стручни штаб, предводник на путу ка успеху Сланобараца био је капитен Слободан Новаковић (31).

„Иако сам имао неколико понуда наших суперлигаша и клубова из иностранства, одлучио сам да останем у Новом Саду и помогнем Пролетеру. Од првог дана допале су ми се амбиције управе, поклопајући се с мојим очекивањима да, уз квалитетан рад, јесењу трку завршимо међу екипама које се боре за највиши пласман. Успели смо у томе, иако смо уз мало више спортске среће могли да освојимо и који бод више. Постигнутим резултатима сам веома задовољни, остварили смо оно што се од нас и очекивало“, рекао је Новаковић, иначе најбољи стрелац Пролетера (8) и актер у 14 првенствених утакмица.

Пролетер је био негостољубив домаћин, остваривши максималан учинак код куће.

„Једна од основних карика наших успеха биле су управо игре код куће, где смо остварили свих седам победа. Наравно, високом пласману су допринели и тријумфи на страни, остварени у Пироту против Радничког (2:1) и Горњем Милановцу, у дуелу с Металцем (2:1), као и  нерешени резултати с Јагодином (2:2) и Новим Пазаром (1:1). Исплатила нам се отворена, нападачка игра којој смо тежили. Наш добро укомпонован тим био је одлично вођен  од тренера Говедарице и Церовића, а уз велику помоћ осталих стручњака који су седели на клупи Пролетера, попут Жакуле, Жигића и Богуновића. Сви они, као и играчи, лекарски тим и управа, имају немерљив удео о томе што се Пролетер високо котира и што је дошао у ситуацију да на пролеће покуша да стигне до елитног ранга такмичења“, додао је Новаковић.

Пролетер је на страни изгубио четири утакмице и то против Слободе, ТСЦ-а, Динама и Телеоптика.  

„Изузев пораза од Телеоптика у „Земунелу“, иначе нашој најслабијој игри протекле јесени, остале сусрете изгубили смо минималним резултатом. По шансама и приказаној игри, могло је све да буде пуно повољније по нас, јер би смо, уз неколико бодова више, били одмах иза јесењег првака Динама. У утакмице у којима смо могли да остваримо више од ремија, убрајам дуеле с Јагодином и Новим Пазаром. Посебно се то односи на онај крај Јошанице, јер је Нови Пазар успео да изједначи у последњим тренуцима, али, нема везе, постигнутим резултатима морамо и те како да будемо задовљни. Направили смо добру основу да на пролеће наставимо да сањамо сан и да покушамо да  Новом Саду подаримо још једног суперлигаша. Сада се налазимо на половини пута“, задовољно је констстовао Слободан Новаковић, капитен Пролетера, који је досадашњу каријеру успешно градио у Војводини, Спартаку и иностраним клубовима и играч чији су голови у неколико мечева донели превагу чети са Слане баре у односу на ривале.      

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести